Gospodarstvo

Premijer Plenković se sastao s radnicama Orljave i Novim sindikatom

09-03-2023 • 07:01
Rva
„Zahvalne smo, a i radosne što se ovo dogodilo baš na današnji dan, na Dan žena!”

Vlada Republike Hrvatske je prošli tjedan na svojoj sjednici donijela Odluku o isplati nepodmirenih otpremnina za radnice požeške tvrtke “Orljava”. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković jučer je u Banskim dvorima ugostio predstavnice radnica tvrtke “Orljava” i Novog sindikata. Na sastanku je najavljeno kako će isplate radnicama ići u iduća dva tjedna.

“Zahvalne smo, a i radosne što se ovo dogodilo baš na današnji dan, na Dan žena”, izjavile su to radnice Orljave nakon sastanka Zagrebu, a to doznajemo od županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić koja je također sudjelovala na sastanku. Županici Jozić na sastanku se pridružio i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Kako je rečeno na sjednici Vlade RH, država će preuzeti utvrđene nepodmirene tražbine radnika požeške tekstilne tvrtke Orljava u stečaju, kao stečajnih vjerovnika prvog višeg isplatnog reda najviše do iznosa od 491,1 tisuću eura. Potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić podsjetio je da, u skladu s kolektivnim ugovorom sklopljenim još 2010. godine, 237 radnika Orljave u stečaju ima pravo na isplatu otpremnine od osam prosječnih plaća koje je radnik ostvario tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.

Facebook/Vlada RH