Kultura

Predstava Gradskog kazališta Požega u finalu nagrade Zlatni studio

06-01-2023 • 16:28
Rva
Predstava je premijerno u Požegi izvedena u veljači, a proglašena je i za najbolju predstavu 1. Festivala „Slavonski KaFe“ održanog prošlog listopada u Požegi

Predstava „Tena – kronika raspada jedne ljepote“, nastala u koprodukciji GK Joza Ivakić, GDK Gavella iz Zagreba, Ludens teatra iz Koprivnice, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te Gradskog kazališta Požega u finalu je nagrade Zlatni studio. Za prestižnu nagradu borit će se protiv „Braće Karamazovih“ redatelja Olivera Frljića (ZeKaeM) i predstave „Mnogo vike nizašto“ redatelja Krešimira Dolenčića (ZGK Komedija). Osim toga, finalist nagrade za najboljeg glumca je Filip Šovagović, koji u „Teni“ glumi oca Jerka.

Predstava je nastala prema tekstu Josipa Kozarca, u dramatizaciji Borislava Vujčića i režiji Dražena Ferenčine. U predstavi uz Filipa Šovagovića glume: Matea Marušić, Ivan Grčić, Davor Svedružić, Vedran Dakić, Vladimir Andrić, Selena Andrić, Martina Stjepanović, Areta Ćurković, Ivica Lučić i Zorko Bagić.

Predstava je premijerno u Požegi izvedena u veljači, a proglašena je i za najbolju predstavu 1. Festivala „Slavonski KaFe“ održanog prošlog listopada u Požegi.

U prvom krugu glasanja za nominirane je tijekom prosinca pristiglo 382.657 glasova. Glasajte za finaliste u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Proglašenje pobjednika bit će 28. siječnja u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a.