Društvo

Predavanje “Putovi svile” od zamisli do realizacije

11-01-2023 • 07:12
Rva
U organizaciji Fakulteta Turizma i ruralnog razvoja u Požegi i udruge Alumni "FTRR"-a organizirano je zanimljivo i edukativno predavanje.

U organizaciji Fakulteta Turizma i ruralnog razvoja u Požegi i udruge Alumni “FTRR”-a organizirano je zanimljivo i edukativno predavanje koje je bilo namijenjeno za studente, djelatnike fakulteta i članove udruge diplomiranih studenata. Predavanje je održao doc.dr.sc. Goran Đurđević, Beiwai koledž, Pekinško sveučilište za strane studije s temom “Putevi svile” od zamisli do realizacije. 

Autor je predavanjem tematizirao “Puteve svile”, jedinstvenu afroeuroazijsku transkontinentalnu mrežu putova koje povezuje tzv. Istok i Zapad te otvaranja pitanja predodžbi iz perspektive različitih političkih entiteta – Rim, Perzija, Kina, Indija, Centralna Azija. Cilj predavanje je bio promicanje multiperspektivnosti i razumijevanje različitih interpretacija prošlosti te promicanje kulturnog naslijeđa. Predavanje je izazvalo veliki interes kod nazočnih na predavanje te se debata i rasprava odvijala u vrlo konstruktivnom tonu te su otvorene brojne teme koje imaju reperkusije na sadašnjicu. U planu i programa rada Alumni “FTRR”-a su brojna predavanja s temama koje se odnose na turizam i ruralni razvoj, a sve u želji da se što bolje i kvalitetnije upozna šira društvena zajednica s ovom gospodarskom granom koja će u budućnosti imati sve veći i značajniji utjecaj.