Društvo

Predavanje dr.sc. Ivice Samarđića: “Zaštita i stanje prirode u Požeškoj kotlini i Slavonskom gorju”

27-10-2023 • 07:56
Rva
Predavanje je bilo na temu ''Zaštita i stanje prirode u Požeškoj kotlini i Slavonskom gorju'' s posebnim osvrtom na biljni i životinjski svijet, šume, travnjake, vode, podzemna staništa, reljef, klimu i vegetaciju našeg kraja. 

Dana 25. listopada u prostorijama Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica Požega održano je zanimljivo predavanje dr.sc. Ivice Samarđića iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije. Predavanje je bilo na temu ”Zaštita i stanje prirode u Požeškoj kotlini i Slavonskom gorju” s posebnim osvrtom na biljni i životinjski svijet, šume, travnjake, vode, podzemna staništa, reljef, klimu i vegetaciju našeg kraja. 

Prisutni planinari koncentrirano su pratili ovo predavanje o njima bliskim i zanimljivim temama, koje obrađuju područje na kojemu oni često borave. Predavač je tijekom predavanja izrazio svoje osobne dojmove i podjelio iskustva, što ga je dodatno približilo pratiocima. Bilo je tu i pitanja tijekom predavanja, zanimljivih dosjetki i pregršt novih informacija, a sve je završilo jednim gromoglasnim pljeskom kao nagradom za ovo poučno predavanje.

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica Požega organizirala je ovo predavanje u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, nastavljajući svoju praksu organiziranja zanimljivih predavanja koja su bliska planinarskoj populaciji.

“Ovakav tip predavanja organizira se tijekom druženja članstva srijedom, pretežno u jesenskom i zimskom periodu. Cilj ovih predavanja je promicanje aktivnog druženja i edukacije članstva te zbližavanje planinara kroz zanimljive sadržaje. HPD Gojzerica Požega nastavlja s ovim programom te uskoro možete očekivati nova predavanja, na koja su pozvani svi planinari i iskrene ljubitelje prirode bez obzira dali su članovi društva ili ne.” – poručili su.