Scena

Požeška kvizaška ekipa „Toma i nevjernici“ u Top 10 najboljih u Hrvatskoj

15-11-2023 • 12:50
Rva
Deveto po redu Ekipno državno prvenstvo u kvizu održano je u subotu na Zagrebačkom velesajmu

Deveto po redu Ekipno državno prvenstvo u kvizu održano je u subotu na Zagrebačkom velesajmu. Sudjelovalo je 80 peteročlanih ekipa iz svih krajeva Hrvatske, uključujući dvije čije je sudjelovanje podržala požeška kvizaška udruga „Kvizoljupci Zlatne doline“.

Požeška ekipa „Toma i nevjernici“ u sastavu (abecednim redom) Antun Akšamović, Tomislav Bleiziffer, Ivica Brtan, Ivor Čevapović i Uroš Milurović plasirala se u finalni dio natjecanja rezerviran za deset najboljih ekipa i u finalu osvojila sedmo mjesto. Ta ekipa krenula je izvrsno u osnovni dio kviza. Naime, i nakon prvog i nakon drugog kruga od ukupno tri u osnovnom dijelu kviza, Požežani su bili na vrhu tablice – dijeleći vodeću poziciju s ekipom koja je na kraju osvojila naslov ekipnih državnih prvaka (u sastavu Lukša Benić, Dean Kotiga, Nikola Pezić, Neven Trgovec i Mladen Vukorepa).

Druga požeška ekipa „Vallis Aurea“ u sastavu (abecednim redom) Danijela Golek-Pilon, Matko Matijević, Željko Pavlović, Bruno Pilon i Ivan Žanetić, osvojila je 47. mjesto. Natjecanje je organizirao Hrvatski kviz savez.