Društvo

Požeška Fišijada: Prijavite se za natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša!

28-07-2023 • 12:17
Rva
Požeška Fišijada: Prijavite se za natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša!

Turistička zajednica Grada Požege kao organizator gradske manifestacije ”Fišijada 2023.” poziva sve zainteresirane da se prijave na natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša. Sudjelovanje na natjecanju se ne naplaćuje, dakle nema kotizacije za natjecatelje. Naglasili su kako svaki natjecatelj nakon ocjenjivanja raspolaže svojim ribljim paprikašem, u smislu da ga dijeli prijateljima i znancima besplatno jer prodaja natjecateljskog ribljeg paprikaša nije dopuštena.

Turistička zajednica za sve natjecatelje osigurava 3 kg ribe, vodu, drva za potpalu i vreću za otpad dok je svaki natjecatelj dužan osigurati kotlić za kuhanje i začine prema vlastitom receptu. Sve što je potrebno za sudjelovanje je popunjenu prijavnicu dostaviti najkasnije do 25. kolovoza 2023. Sve informacije dostupne su u datotekama ispod gdje možete pronaći i preuzeti pravilnik i prijavnicu.
Fišijada 2023. – Pravilnik
Fišijada 2023. – Prijavnica za natjecatelje

Osim toga, iz Turističke zajednice Grada Požege objavili su i Javni poziv za iskaz interesa za pružanje ugostiteljskih usluga u prodaju ribljih specijaliteta u sklopu 27. Fišijade u Požegi. Detalje o Javnom pozivu možete pronaći ovdje.

Fišijada u Požegi održati će se u parku pokraj Orljave, poznatijem kao Zvečavački park. Fišijada se već tradicionalno održava tijekom prvog festivalskog dana Zlatnih žica Slavonije, 1. rujna. Stoga su osim Javnih poziva za Fišijadu, objavili i Javne pozive za sudjelovanje u festivalu Zlatne žice Slavonije.

Objavljen je Javni poziv za iskaz interesa za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvodu u sklopu festivalskog sajma, koji možete pronaći ovdje. Također je objavljen i Javni poziv za iskaz interesa za organizaciju dječjeg i zabavnog sadržaja u sklopu festivala ”Zlatne žice Slavonije 2023.”, a koji možete pronaći ovdje.

VEZANI ČLANAK

Poziv za prijavu folklornih skupina i izbor najgizdavije Šokice 2023.