Sport

Posljednja utrka sezone vozi se ove nedjelje na stazi Villare

20-10-2023 • 12:23
Rva
Kako se radi o posljednjoj utrci u sezoni, upravo je ona ta koja odlučuje o prvaku, a Jaroš dodaje kako bi sve utrke trebale biti zanimljive  do posljednjeg metra.

Moto klub Požega Promet i ove nedjelje ponovno sprema događaj za ljubitelje adrenalina i oktana. Sve o Otvorenom prvenstvu Slavonije i Baranje koje će se ove nedjelje održati na motocross stazi Villare otkrio nam je tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Tajnik Jaroš je istaknuo kako su iz organizacije imali dodatnog neplaniranog posla kod pripreme staze, obzirom na to da je jak vjetar odnio tribinu, što je nanijelo štetu te je moralo biti rekonstruirano. Također je dodao kako očekuju lijepo vrijeme u nedjelju, no da će prethodno tome padati kiša, što je vozačima svakako dobro jer smanjuje prašinu na stazi.

„Ovaj vikend je prilika da naši građani i gosti koji dođu na utrku, da uživaju u jednom pravom spektaklu. Ovo je Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje, a osim iz Hrvatske, imamo natjecatelje iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.“ – rekao je tajnik Jaroš.

Kako se radi o posljednjoj utrci u sezoni, upravo je ona ta koja odlučuje o prvaku, a tajnik dodaje kako bi sve utrke trebale biti zanimljive do posljednjeg metra.

„Samo jedan vozač u B ligi klase Open je osigurao prvo mjesto, ostalo je sve još izmjenjivo, nitko nije siguran da je drugi ili treći. Do posljednjeg metra bi sve utrke trebale biti zanimljive. Ovo je četvrta utrka sezone Slavonske lige, imali smo u proljeće Otvoreno međunarodno prvenstvo Hrvatske u motocrossu, ovo je niži rang napravljen za baš taj dio zemalja oko nas. Da mladi vozači koji bi krenuli i probali, da dobiju priliku i vide jesu li za to ili ne jer motosport je izrazito skup sport, relativno i opasan, tako da s te strane je zamišljeno da se ti mladi vozači educiraju. Bitno je preživjeti prvu vožnju, da ne zamrziš sport i ti i roditelji, ništa ti ta prva ne znači. Dobar je to start da vide kako je to u tom sportu. Imamo tih mladih nada konačno nakon dugo vremena, klince koji kreću u taj sport od malih nogu. Da bi čovjek nešto uspio u sportu, treba krenuti na vrijeme.“ – rekao je Zlatko Jaroš, tajnik Moto kluba Požega Promet.

Utrke će se voziti u klasama od 50, 65 i 85 ccm za juniore, Ladies, Veterani, Enduro, te A liga, B liga i amateri u klasama od 250 i 450 ccm. Uz njih voze i quadovi, a u pauzi između utrka i biciklcross. Za utrku biciklcrossa koja će se održati oko 13 sati, zainteresirani se mogu prijaviti tijekom cijelog dana, a informacije će biti na oglasnoj ploči. Treninzi kreću od 9 sati, a utrke od 11 sati.

Od domaćih vozača u klasi junior nastupaju Petar Vučković, Danijel Nikić, Domagoj Blažević. Dejan Milinović vozi klasu B, a očekuje se još seniora da će se priključiti do nedjelje, dodaje tajnik Jaroš.

Moto klub Požega Promet je već godinama na glasu kao jedan od boljih organizatora utrka, a ovo je druga ovogodišnja utrka, koja je također i posljednja u kalendaru za ovu godinu. Utrka u Požegi 22. listopada zatvara sezonu, a tradicionalno će u Požegi biti i otvorena tradicionalnom novogodišnjom utrkom.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu.