Društvo

Porast broja djece u obiteljima: “Čak 9 obitelji s troje ili više djece na prijemu u vrtiću”

03-10-2023 • 07:56
Rva
Kroz navedena četiri mjeseca rođena su 23 nova stanovnika Pleternice, a posebno veseli da je na prijemu sudjelovalo čak 8 obitelji s troje djece, te jedna obitelj s četiri.

Tradicionalni susret gradonačelnice Grada Pleternice Marije Šarić s roditeljima djece rođene u drugom tromjesečju i ovaj se put odvio u prvoj ustanovi koju će vrlo vjerojatno pohađati – Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternici. U navedenom razdoblju rođena su 23 nova stanovnika Pleternice, a posebno veseli da je na prijemu sudjelovalo čak 8 obitelji s troje djece, te jedna obitelj s četiri.

– Ovakva statistika u današnjem vremenu pruža neizmjernu sreću i ohrabruje sve nas. Čestitam svim roditeljima, bez obzira dali ste prvi put s nama ili više puta. Djeca su uistinu veliki dar i vidjeti vas ovdje ulijeva veliku sigurnost u budućnost – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Ravnateljica dječjeg vrtića Tratinčica, Nikolina Hačka je i ovaj put roditelje upoznala s radom vrtića i načinom upisa djece, a podsjetila je i na investicije koje Grad Pleternica realizira, posebice izgradnju podružnog vrtića u Kuzmici te pripremu za isto u Gradcu kako bi sva djeca čiji roditelji to žele mogli imati mjesto u vrtiću.

pleternica.hr