Društvo

Položeni vijenci i zapaljene svijeće u Požegi u prigodi Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

17-11-2023 • 10:51
Položeni vijenci i zapaljene svijeće u Požegi u prigodi Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade hrvatske vojske u Požegi, uz polaganje vijenaca i zapaljene svijeće odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim ostalim žrtvama Domovinskog rata.

Vijenac su položili koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Požeško-slavonske županije na čelu s požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić, predstavnici Grada Požege na čelu s gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem, čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, Vojarna 123. brigade, dočasnička škola Damir Tomljanović Gavran, Bojna za obuku dragovoljnih ročnika, Policijska uprava požeško–slavonska, Područni odsjek za poslove obrane Požega te Područna jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja Požega, Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice, te Županijski odbor Socijaldemokratske partije.

Prigodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje danas će u 18,30 sati u Katedrali sv. Terezije Avilske biti euharistijsko slavlje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, te sve žrtve Domovinskog rata.