Društvo

Policija apelira na maturante da dostojno i mirno proslave završetak školske godine

25-05-2023 • 08:23
Rva
"Apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine te da dostojno i mirno proslave završetak školske godine."

Tradicionalno po završetku školovanja za maturante, odnosno završne razrede srednjih škola održava se „Norijada“. Tako je organizator Savjet mladih Požeško-slavonske županije, najavio da će i ove godine biti održana „Norijada“ u Požegi za sve maturante požeških srednjih škola. Ovogodišnje okupljanje maturanata bit će u petak 26. svibnja 2023. s početkom u 14 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana na prostoru bivšeg atletskog stadiona, iza zgrade Gimnazij).

S obzirom da će se uz najavljenu lokaciju učenici okupljati i na više lokacija na području grada, policijski službenici će biti dodatno angažirani te će posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost samih maturanata, građana i svih sudionika u prometu, kao i na sprječavanje činjenja prekršaja i kaznenih djela te oštećenja imovine.

“Uz to, apeliramo i na roditelje da ne dopuštaju učenicima da tih dana upravljaju vozilima, posebice što u takvim okolnostima postoji povećan rizik od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili prije stjecanja prava na upravljanje.”

“Upozoravamo ugostitelje i trgovce da u interesu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih ne prodaju alkoholna pića i duhanske proizvode osobama koje za to ne ispunjavaju uvjete, a što će policijski službenici također pojačano nadzirati. Na kraju, apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine te da dostojno i mirno proslave završetak školske godine.” – poručili su iz Policijske uprave požeško-slavonske.