Crna kronika

Policija: 17-godišnjem recidivisti oduzeto vozilo

05-01-2023 • 10:42
Rva
Policija: 17-godišnjem recidivisti oduzeto vozilo.

U srijedu 4. siječnja 2023. oko 21.25 sati u Požegi u Ulici Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Renault“, novogradiških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 17-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznici niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Navedeni 17-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Franje Cirakija.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Prijavio krađu

U srijedu 4. siječnja 2023., policijskim službenicima je prijavio 46-godišnjak da mu je u razdoblju od 2. siječnja 2022. do 21. prosinca 2022. u mjestu Antunovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz dvorišta i gospodarske zgrade otuđio vitlo za traktor, motornu pilu i kotače radnog stroja.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar

U srijedu 4. siječnja 2023. oko 18.15 sati u mjestu Marino Selo, došlo je do požara na otvorenoj terasi nogometnog kluba Jovača. Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka navedenog požara.