Politika

Pokrenuta procedura javne nabave za izgradnju brze ceste od Požege prema autocesti

13-12-2023 • 08:02
Rva
Danas se održava sjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske, na kojoj će vjerujemo biti rečeno nešto više o ovoj temi.

Požega će za koju godinu brzom cestom biti spojena s autocestom, a tu vijest je objavila županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić na svom facebook profilu, podsjetivši prethodno na brojne projekte koji su realizirani u 2023. godini. No sve ovo je danas zasjenila jedna velika vijest koju smo iščekivali godinama i koju će teško biti nadmašiti u vremenu ispred nas. Danas je kroz EOJN pokrenuta procedura javne nabave za izgradnju brze ceste od Požege prema autocesti, napisala je županica Jozić.

Podsjetimo, riječ je o 16 kilometara dugoj brzoj cesti čija je gradnja procijenjena na 950 milijuna tadašnjih kuna. Protezat će se od Brestovca do budućeg čvorišta na autocesti kod Starog Petrovog Sela, a trebala bi se graditi u nekoliko etapa. Danas se održava sjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske, na kojoj će vjerujemo biti rečeno nešto više o ovoj temi.

“Konac godine vrijeme je u kojemu se okupljamo i rezimiramo godinu koja je na izmaku, a iza HDZ-a Požeško-slavonske županije je izuzetno uspješna godina u kojoj su neki projekti realizirani, a brojni su najavljeni. Ovo su samo neki od njih: Otvoren Muzej bećarca u Pleternici, otvorena zgrada Zavoda za socijalni rad u Požegi, otvoren Dječji vrtić u Alilovcima (prvi završeni vrtić iz NPOO-a u Hrvatskoj), završen Dječji vrtić u Kuzmici, započeta izgradnja Dječjeg vrtića u Lipiku, Jakšiću i Požegi, odobreno financiranje projekata centara za starije u Jakšiću i Pleternici, odobreno financiranje projekata vodoopskrbe i odvodnje na području gradova Požege, Pleternice, Pakraca, Lipika i Kutjeva te općina Jakšić, Kaptol i Čaglin, u izgradnji nova ergela u Lipiku, rekonstrukcija zgrade Muzeja u Požegi, rekonstrukcija Spahijskog podruma u Pakracu, izgradnja zgrade hitne u Požegi, dogradnja i rekonstrukcija Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi, rekonstrukcija Co-working centra Panora u Požegi, izgradnja UPOV-a Požega, Pleternica, Dobrovac, Projekt Terme Lipik, ITU mehanizam urbano područje Požega težak 18 milijuna eura, LAG Barun Trenk, osigurana sredstva za izgradnju stadiona NK Slavonije u Požegi, prijavljen projekt izgradnje LDC za voće i povrće u Požegi, pomoć Vlade Republike Hrvatske za sanaciju šteta nakon prirodne nepogode u srpnju (osigurana isplata 60% šteta na stambenim objektima), te ukinut prirez u svim gradovima i općinama u Požeško-slavonskoj županiji” – istaknula je u svojoj objavi županica Antonija Jozić.