Gospodarstvo

Poduzetnicima prezentirali mjere Aktivne politike zapošljavanja

28-02-2023 • 13:13
Rva
Tom prilikom su prezentirane mjere aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu s naglaskom na potpore za zapošljavanje i pripravništvo, a posebno na zelene i digitalne potpore.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega uz podršku HGK – Županijske komore Požega, Poduzetničkog centra Pleternica i LRA Poduzetničkog centra Pakrac, organizirali su prezentaciju mjera Aktivne politike zapošljavanja. Tom prilikom su prezentirane mjere aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu s naglaskom na potpore za zapošljavanje i pripravništvo, a posebno na zelene i digitalne potpore.

Osim Mjera aktivne politike zapošljavanja, poduzetnike su informirali o novostima, promjenama te o eventualnim problemima s kojima se poslodavci mogu susresti u korištenju usluga Zavoda. Jedna od tema bile su iskustva i planovi poslodavaca u vezi obrazovanja i zapošljavanja radnika putem korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja.

U prostoru Županijske komore Požega uz poduzetnike s područja Požeško-slavonske županije prisutni su bili i zamjenik županice Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege Andreja Menđel te Jelena Vidović, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i europske integracije Grada Požege.