Društvo

Podjela posnih obroka uoči Uskršnjeg sajma u Požegi i Pleternici

05-04-2023 • 10:44
Rva
Sajam će za posjetitelje biti otvoren u petak 7. i subotu 8. travnja. Osim sajma, na Veliki petak će biti održana podjela posnih obroka za građane.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege i ove će se godine u požeškoj šetališnoj zoni održati tradicionalni Uskršnji sajam. Sajam će za posjetitelje biti otvoren u petak 7. i subotu 8. travnja. Osim sajma, na Veliki petak će biti održana podjela posnih obroka za građane u Požegi i Pleternici, više o tome rekli su direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer.

Već tradicionalno, sajam će okupiti brojne izlagače iz Požeško-slavonske i susjednih županija, koji će predstaviti svoje rukotvorine i prehrambene proizvode iz domaće radinosti, rekla je direktorica Mirna.

„U petak uz štandove izlagača koji su u šetališnoj zoni od ranih jutarnjih sati, imat ćemo i tradicionalnu podjelu posnog obroka u suradnji s Udruženjem obrtnika Požeško-slavonske županije i Udruženjem obrtnika Požega. Subota nam je i ove godine posvećena djeci, pripremili smo raznolik sadržaj za našu najmlađu publiku. U suradnji s Gradskim kazalištem Požega s početkom u 11 sati će se održati kazališna predstava iz programa „Drvo bajki – Koka koja nese zlatna jaja“. Također, u suradnji s Društvom Naša djeca Požega i Odredom izviđača organiziramo razne radionice i igraonice. Od 16 sati se selimo na Sportsko-rekreacijski centar gdje će se održati velika potraga za pisanicama u suradnji s Caffe barom Sportivo.“

„Što se tiče naših izlagača, ove godine ih imamo prijavljeno 40 iz cijele Slavonije i Baranje. Na sajmu će se moći pronaći tradicionalni ukrasi, aranžmani, pa i domaći prehrambeni proizvodi i rukotvorine. Vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe.“ – dodala je Mirna Šimunović Svoboda.

Podjela posnih obroka održat će se u Pleternici od 10 sati, te u Požegi od 11 sati.

„Kao i svake godine na Veliki petak, podijelit ćemo građanima 1300 besplatnih porcija perkelta od soma. Pozivamo građane gradova Požege i Pleternice, kao i Požeško-slavonske županije da se pridruže i kušaju pripremljeno jelo. Ovim putem se zahvaljujem Gradu Požegi i Turističkoj zajednici Grada Požege te Gradu Pleternici što sudjeluju s nama na ovom projektu.“ – rekao je Željko Pojer, predsjednik Udruženja obrtnika Požega.

„Naš sajam se odvija danas u prostoru Gradske tržnice Pleternica, trebao se održati u subotu, ali zbog loših vremenskih uvjeta smo ga prebacili na danas. Naš sajam se tako ne preklapa s onim u Požegi, ali zato podjelu posnih obroka imamo na Veliki petak. Početak same akcije od strane obrtnika su u različitim vremenima u Požegi i Pleternici, pa tko želi može popratiti oba događanja. Zahvaljujem se Udruženju obrtnika i Obrtničkoj komori na aktivnosti koju ponavljamo nakon Badnjaka u Pleternici, vjerujem kako je to jedna lijepa zajednička akcija. Da na taj način uđemo s našim građanima u nekakvo blagdansko raspoloženje pred sam Uskrs. Vjerujem kako ćemo tu akciju i nastavljati tijekom narednih godina.“ – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.