Crna kronika

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

30-05-2023 • 09:37
Rva
Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske

Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske: U ponedjeljak 29. svibnja 2023. oko 15.10 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 43-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,59 promila upravljao teretnim automobilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, započeo je radnju skretanja ulijevo da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Nakon toga sletio je s kolnika i udario u živu ogradu i metalnu ogradu terase u vlasništvu 55-godišnjaka te u betonski zid u vlasništvu 42-godišnjakinje.

Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 43-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće u mjestu Prekopakra i u Pakracu u Bolničkoj ulici te prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Brestovac.

Ugrožavao promet – odbio alkotest

U utorak 30. svibnja 2023. oko 1.05 sati u Pleternici u Školskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 56-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.