Scena

Pleterničanka Sara prije pet godina došla “na sezonu” i sada u Makarskoj pokreće mažoretkinje

02-12-2023 • 08:10
Rva
Sari želimo puno uspjeha i sreće na njezinom putu i šaljemo joj pozdrave iz njezine Zlatne doline!

Simpatična priča stoji iza osnivanja Udruge mažoretkinja Grada Makarske, a koja će pokaznim treninzima u Makarskoj i Podgori demonstrirati ovu atraktivnu disciplinu zainteresiranim djevojčicama i djevojkama. Naime, udrugu je osnovala 25-godišnja Sara Šunjo iz Pleternice koja je 2018. godine u Podgoru došla odraditi sezonu. Nakon završetka sezone se vratila u Slavoniju, no vukao ju je topli jug i lijepa Makarska rivijera, te se ubrzo vratila u Podgoru, piše MakarskaDanas.hr.

Tu je ostala, upoznala mladića, a sad je osnovala i udrugu kakvu Makarska nije imala sve od 1998. godine, dakle punih 25 godina

„Trinaest sam godina bila mažoretkinja, trenirala, išla na natjecanja, uživala u tome. Kako u Makarskoj nema mažoretkinja, došla sam na ideju da ja osnujem udrugu, jer mislim da je to nešto posebno. Voljela bih da i drugim djevojčicama i djevojkama pokažem kako je to lijepo, i da dobiju priliku imati djetinjstvo kakvo sam ja imala. Sve to podrazumijeva europska, svjetska natjecanja, putovanja, upoznavanja drugih cura, druženje, zabavu, zanimljive kostime i šminku, ali nosi i disciplinu te učenje timskom radu. Ja sam se uvijek radovala treninzima. Kad bih plesala i uzela štap u ruke, odmah bih se opustila i zaboravila na sve drugo“, rekla je Sara.

Sari želimo puno uspjeha i sreće na njezinom putu i šaljemo joj pozdrave iz njezine Zlatne doline!

Tekst: makarskadanas.hr Foto: privatna arhiva SŠ