Kultura

Plesna radionica Ilijane Lončar gostuje na Samoborskom plesnom festivalu

04-05-2023 • 12:59
Rva
Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja niz gostovanja diljem Hrvatske i inozemstva.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja niz gostovanja diljem Hrvatske i inozemstva. Najiskusnija grupa suvremenog plesa predstavit će 5. i 6. svibnja s četiri koreografije u dva festivalska dana na Samoborskom plesnom festivalu.

Festival se održava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Samobor, a sudionici će uživati i sudjelovati u bogatom programu te pohađati organizirane radionice kako za plesače tako i za pedagoge. Koreogafije “Oopaa!”, ” Two as one”, “Deadbeat” i “Ispod moje kože” otplesat će Karla Paukner, Katarina Musić, Hana Prpić, Lucija Fahr, Lora Matoš, Larisa Zelenbaba, Jurja Mautner, Hana Krpan i Marta Matošević.

Cilj ovih plesnih susreta je predstavljanje ostvarenja profesionalno vođenih plesnih amatera u Republici Hrvatskoj i okolici te razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima, međusobno upoznavanje i zbližavanje, razvoj publike te plesne umjetnosti općenito. O izboru koreografija koje će se predstaviti na Samoborskom plesnom festivalu odlučivalo je tročlano povjerenstvo u sastavu prof. savjetnik Mirjana Brcko, Nataša Jurišić BA prof. dancer and coreographer te učitelj mentor Emerencijana Rebić.