Društvo

[FOTO] 41. Papučki jaglaci okupili 2000 planinara

20-03-2023 • 07:43
Rva
Održani su 41. "Papučki jaglaci", jedna od najvećih planinarskih manifestacija, a ovogodišnja je održana kao dvodnevna manifestacija.

Održani su 41. “Papučki jaglaci”, jedna od najvećih planinarskih manifestacija, a ovogodišnja je održana kao dvodnevna manifestacija. Subota je tako provedena u druženju, a u nedjelju se okupilo 2000 planinara koji su krenuli pohoditi 6 staza. Domaćini iz Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” ponudili su ih po dolasku toplim napitcima i domaćim slavonskim specijalitetom – kruh s masti, malo soli i crvene paprike. Planinari su imali mogućnost birati između 6 staza, a uz vodiče, sve pohode osiguravali su i članovi HGSS stanice Požega.

Sve je na početku pozdravio predsjednik HPD “Sokolovac” Bruno Horvat, zahvalio se svim sudionicima, zaželio dobar provod i sretan povratak na startno mjesto.

“Ove godine smo manifestaciju malo proširili u želji da je napravimo dvodnevnom i više interesantnom za brojne planinarke i planinare. Na 41. “Papučke jaglace” došli su planinari iz preko 60 planinarskih društava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske i BiH. Unazad nekoliko godina dolaze nam planinari iz sve daljih destinacija, što govori da se pozitivan odjek ove najveće planinarske manifestacije čuje sve dalje. Ohrabreni ovim odličnim rezultatima za 42. “Papučke jaglace” pripremamo i nova iznenađenja, kao i nove staze za pohode, a uvijek i stazu iznenađenja.” – rekao je predsjednik HPD “Sokolovac” Bruno Horvat.

Staze su priređene za pohod dužine od 3 sata hoda, pa sve do 7 sati hoda do najudaljenijeg Jankovca. Lijepo vrijeme i sunčan dan doprinijeli su da 41. Papučki jaglaci zasigurno ostanu u dobrom sjećanju svim sudionicima. Papučki jaglaci održani su uz podršku Turističke zajednice Zlatni Papuk, Općine Velika, Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i Parka prirode Papuk.

pozeska-kronika.hr