Kultura

Otvoreni su upisi za novu plesnu sezonu – Plesna radionica Ilijane Lončar

21-08-2023 • 07:54
Rva
Otvoreni su upisi za novu plesnu sezonu!

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar objavljuje upise u plesnu sezonu 2023./2024. Upisi su za sve one koji žele nastaviti s plesnom edukacijom ili su odlučili pridružiti se u najljepšoj plesnoj dvorani u gradu, u Dubrovačkoj 65a. Ako ste Vi ili Vaše dijete kreativnog duha, volite se kretati uz glazbu, izražavati pokretom i ovladavati kazališnim principima rada ili samo rekreativno vježbati onda je Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pravi odabir za Vas.

Sve programe vodi samostalna umjetnica, plesna pedagoginja, profesionalna plesačica suvremenog plesa, profesorica fizičke kulture Ilijana Lončar. Maturirala u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, Zagreb te diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Ako ste Vi ili Vaše dijete kreativnog duha, volite se kretati uz glazbu, izražavati pokretom i ovladavati kazališnim principima rada ili samo rekreativno vježbati onda je Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pravi odabir za Vas.

Upisi su otvoreni od 20. kolovoza, a početak plesne sezone je 4. rujna.

Sve informacije možete dobiti na broju 098/884-057 ili na Facebook stranici Plesna radionica Ilijane Lončar. Prijave i upisni obrasci na www.ilijanaloncar.hr

PLESNA IGRAONICA namijenjen je za djecu od 3 do 6 godina program koji s posebnom pažnjom odgaja najmlađe plesače na primjeren način njihovu psiho -fizičkom razvoju. Uči se osvještavati  tijelo uz pokret, igru i ples vođen kvalitetnom glazbom koja otvara svijet mašte i motivacije.  Mališani oduševljavaju svojom otvorenošću,  samopouzdanjem, suradnjom i prave su male pametnice koje uvijek moraju dobiti odgovor na postavljena pitanja. Potičemo ih da upravo bude i ostane tako. “Biti svoj poštujući druge”  svojevrsni je moto u radu s mladima. 

RITMIKA I PLES, KREATIVNI PLES namijenjen je za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole. Cilj kreativnog plesa je komunikacija kroz pokret. Pronalazi se vlastiti, osobni izraz dok se istražuju elementi plesa (snaga, vrijeme, prostor, tijelo). Izraz ide ispred tehnike i važna je individualnost svake osobe. U kreativnom plesu istražuju se i izražavaju emocije kroz pokret. Koriste se plesne improvizacije uz priče i razni rekviziti koji potiču maštu i kreativnost. Kreativni ples potiče razvijanje pozitivne slike o sebi, jačanje samopouzdanja, razvijanje svijesti o vlastitom tijelu vježbanje pažnje, koncentracije, pamćenja te stvaranje povjerenja.

SUVREMENI PLES namijenjen je za djecu i mlade viših razreda osnovne škole, srednjoškolce kao i povremene  “povratnike” studente.  Zahtjevan, energičan i otvoren širokom spektru mogućnosti. Na kreativan način potiče  promišljanje svijeta oko nas i ulazi često u dijalog sa drugim umjetničkim disciplinama (vizualna umjetnost, film, video, glazba, kazalište, nove tehnologije).

“Ova plesna aktivnost uključuje dinamično putovanje kroz prostor, korištenje fluidnih pokreta  potičući fuziju tijela i duha kao i izuzetnu kreativnost. To je aktivnost koja često propituje odnos pojedinca i društva u kojem djeluje. Za razliku od baleta, suvremeni ples koristi prirodnu predispoziciju tijela uz organsko kretanje iako često koristi i vrlo virtuozne vještine bazirane na tehnikama kretanja na podu, kontakt improvizaciji i partneringu.” – poručuju.

Posebnu pažnju u procesu rada s djecom i mladima daju individualnom pristupu i osobnosti plesača kako u grupi tako i u manjim plesnim formama. REKREATIVNI Programi za odrasle: pilates, aerobik, yoga, društveni plesovi, priprema mladenaca za svadbu.