Sport

Osječke “Legice” osvojile 6. Memorijalni odbojkaški turnir Verica Rebrina

16-10-2023 • 07:49
Rva
Održano šesto izdanje Memorijalnog odbojkaškog turnira Verica Rebrina na kojem je nastupilo osam ženskih rekreativnih ekipa. 

Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas je u organizaciji Požeškog športskog saveza i pod pokroviteljstvom Grada Požege od 10,00 do 19,00 sati održano šesto izdanje Memorijalnog odbojkaškog turnira Verica Rebrina na kojem je nastupilo osam ženskih rekreativnih ekipa. 

Nakon što je odigrano natjecanje po skupinama, pobjednici su se plasirali u finale dok su drugoplasirane ekipe odigrale susret za 3. mjesto. U zanimljivom i neizvjesnom finalu ekipa “Legice” Osijek je pobijedila Požegu rezultatom 2:1 u setovima. U susretu za 3. mjesto Sportsko rekreativna udruga “Živim sport” Slavonski Brod  je s 2:0 u setovima bila bolja požeške Obrtničke škole.

Za Legice su prvo mjesto osvojile Lana Bilandžić, Dena Hrgović, Ivona Felja, Tanja Malenica, Renata Korenički i kapetanica i voditeljica ekipa Vlatka Benc. Sve ekipe su dobile priznanja za sudjelovanje, a četiri najbolje ekipe nagrađene su peharima i medaljama koje im je uručila Veričina kćerka Ivana Koretić.

Odigran je i susret za peto mjesto u kojem su se sastale trećeplasirane ekipe iz skupina, a u kojem je ekipa “Papuka” Velika nakon trećeg seta dobila Novu Gradišku. Susret za 7. mjesto dogovorom ekipa nije odigran. Tako je kroz 9 sati natjecanja odigrano ukupno 15 utakmica koje su dobro vodili požeški odbojkaški suci Ruda Đurčević i Dinko Maslač.

Zbog mjera Stožera civilne zaštite oko koronavirusa u 2020. i 2021. godini Veričin memorijal nije održan, a prva četiri izdanja organizirana su od 2016. – 2019. godine. Prvi turnir održan 2016. osvojila je Veričina ekipa Požega, drugi turnir 2017. Obrtnička škola, 2018. Požega, 2019. Legice Osijek, a 2022. ponovno Požega. 

sport-pozega.hr