Društvo

Oprez vozači! Policija ovaj tjedan ima posebnu akciju

07-03-2023 • 07:52
Rva
Na području Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od 6. do 12. ožujka 2023. godine provoditi će se pojačani nadzor

Na području Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od 6. do 12. ožujka 2023. godine provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Kako nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepravilan prijevoz djece u vozilima pridonosi stradavanja osoba u prometnim nesrećama, u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama te daljnjeg poboljšanja stanja sigurnosti, na području Policijske uprave požeško-slavonske provoditi će se pojačani nadzor  korištenja sigurnosnog pojasa.

U sklopu pojačanog nadzora u četvrtak 9. ožujka provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzora korištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora, policijski službenici će provoditi nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva od strane vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima. Posebna pozornost biti će posvećena pravilnom prijevozu djece u vozilima.

Podsjećamo, da su sve osobe u motornom vozilu (vozač, suvozač i svi putnici) dužni za vrijeme vožnje koristiti postojeće sigurnosne pojaseve. Napominjemo da se djeca niža od 150 cm u vozilima ne smiju prevoziti ukoliko nisu smještena u posebnoj sigurnosnoj sjedalici/postolju koji trebaju biti pričvršćeni u vozilu sukladno uputi proizvođača. Djeca u sigurnosnim sjedalicama/postolju trebaju biti vezana sigurnosnim pojasom sjedalice ili vozila. Tijekom provedbe pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, policijski službenici će sankcionirati i ostale teže prometne prekršaje. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.” – poručili su iz Policijske uprave požeško-slavonske.