Sport

Olimpijski festival dječjih vrtića održava se u petak

03-05-2023 • 14:40
Rva
Olimpijski festival dječjih vrtića trebao se održati 4. svibnja, no zbog loših vremenskih uvjeta prebačen je na petak, 5. svibnja.

Prvi tjedan u svibnju nam se održava 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Požeško-slavonske županije, veliki sportski događaj koji svake godine izmami osmjehe mališana, no nažalost nije održan posljednje četiri godine. Ove godine sudjelovat će 11 vrtića s ukupno 12 ekipa, a u kojim će se sve kategorijama natjecati i što su pripremili za one najbolje rekao je tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović u emisiji „Jutro s Matkom“. Tijekom razgovora osvrnuli su se i na izbornu sjednicu Skupštine Požeškog športskog saveza koje je održana proteklog tjedna, a o čemu smo pisali.

Olimpijski festival dječjih vrtića trebao se održati 4. svibnja, no zbog loših vremenskih uvjeta prebačen je na petak, 5. svibnja.

„Nastupa naših pet vrtića iz Požege i šest vrtića iz ostalih dijelova županije. Meni je stvarno žao što se nije održavao nekoliko godina, neke generacije to nisu mogle ni vidjeti ni sudjelovati. Njima je to prvi kontakt sa sportom uopće, kao ekipa. Prvi put se susreću s natjecanjem, što zna nekad biti traumatično i ružno kad je u pitanju sport i natjecanje, no mi smo tu ukočili pa svima dajemo medalje. Oni koji pobjede u nekom natjecanju, oni dobiju još jednu medalju, pa je onda manje traumatično za sve uključene.“

„Od svih programa koje mi iz Požeškog športskog saveza  radimo – najdraža nam je dječja olimpijada.“

„Zahtjevno je, jer imat ćemo 507 natjecatelja, od toga 430 djece nastupa, sad imamo dodatni program a to je Vrtko – to je rukomet. Imamo atletiku, dakle trčanje 50 metara u kategoriji dječaci i djevojčice. Imamo bacanje lopte, skok u dalj, štafeta 4×25 metara, mali nogomet, sve to u kategorijama dječaci i djevojčice te rukomet koji je mješovit. Kolega Jurica Bešlić i ja smo slagali poligon, pa je to malo zahtjevno, golovi su drugačijih dimenzija pa smo i to morali napraviti.“ – rekao je Mitrović.

Za Vrtko – rukomet u vrtiću prijavilo se svih 12 ekipa, za svaku pobjedu dobiva se 10 bodova. Turnir se igra kup sustavom na ispadanje.

Hrvatski olimpijski odbor je za sve njih osigurao majice, kape i diplome. Požeški športski savez će svakom djetetu uručiti medalju za sudjelovanje dok će najuspješniji u atletskim disciplinama dobiti medalje za osvojena prva tri mjesta, a u ekipnim sportovima najuspješnije ekipe bit će nagrađene peharima. Požeški športski savez kao organizator će osigurati i prijevoz natjecatelja autobusima iz Lipika, Pakraca, Pleternice, Velike, Jakšića, Kaptola i Čaglina.

Raspored natjecanja dostupan je na službenoj stranici Požeškog športskog saveza.

Dječji vrtići koji će se natjecati su Dječji vrtić Radost Požega, Dječji vrtić Kockica Lipik, Dječji vrtić Maslačak Pakrac, Dječji vrtić Požega – Cvjetna livada i Rudinska, Dječji vrtić Velika, Dječji vrtić sv. Leopolda Mandića Požega, Dječji vrtić Šareni svijet Požega, Dječji vrtić Tratinčica Pleternica, Dječji vrtić Jakšić, DV Bambi Kaptol i Dječji vrtić Čaglin.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.