Scena

Okupili su nove zvijezde hrvatskog glumišta, a među njima su Matko i Ružica iz Požege

22-09-2023 • 11:30
Rva
Požeška publika ih već jako dobro poznaje, a sada ćemo ih gledati na malim ekranima.

Mlade glumice i glumci ponedjeljkom će, sve do studenoga nastupati u Petom Kupeu, a 25. rujna prvi dolaze Katarina Romac i Stipe Jelaska. Oni su mladi i talentirani, već osvajaju najveće kazališne pozornice u zemlji i ostvaruju prve zapažene uloge u filmovima i serijama, prenosi Jutarnji.hr.

Nova su generacija hrvatskoga glumišta, budućnost našega teatra, a Jutarnji list okupio ih je u jedinstvenom medijsko-scenskom projektu pod nazivom “Oni dolaze”.

Ukupno ih je 14, a u prvoj sezoni projekta, od sljedećeg ponedjeljka pa sve do početka studenoga uživo će se predstavljati publici na pozornici zagrebačkog kluba Peti kupe. Ovih četrnaest mladih glumica i glumaca živi i radi u četiri najveća hrvatska grada. Osijek predstavljaju Iva Slavić (22), Mateja Tustanovski (23) i Matko Trnačić (24), Rijeku Ana Marija Brđanović (29), Deni Sanković (28) i Mario Jovev (28), a boje Splita brane Ana Marija Veselčić (29), Stipe Jelaska (26), Katarina Romac (31) i Davor Pavić (30). Iz Zagreba pak dolaze Lana Meniga (26), Ružica Maurus (25), Nikolina Prkačin i Luka Knez (23).

Važno je naglasiti kako Matko Trnačić i Ružica Maurus dolaze iz Požege, a zajedno su glumili u predstavama Gradskog kazališta Požega: Djevojčica sa šibicama i Carevo novo ruho, gdje su upotpunili glavne uloge. Požeška publika ih već jako dobro poznaje, a sada ćemo ih gledati na malim ekranima. Matka gledamo 16. listopada, a Ružicu 30. listopada.