Sport

Održano Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje u motocrossu i quadu na Villarama

24-10-2023 • 07:56
Rva
Održano je Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje u motocrossu i quadu na Villarama.

Utrkama na stazi Villare zaključena je ovogodišnja sezona u motocrossu. Na otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje, osim iz Hrvatske, natjecatelji su pristigli iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Kako su organizatori iz Moto kluba Požega Promet i najavili prije samoga starta, vremenske prilike bile su idealne, a kiša koja je prethodila samim vožnjama stvorila je odlične uvjete na stazi pa su tako posjetitelji imali priliku uživati u punom sjaju atraktivnih adrenalinskih utrka.

– Danas je na Villarama prekrasan dan, vrijeme nas je poslužilo i vjerujem kako će miris oktana, zvuk motora i ukupno raspoloženje stvoriti pravu atmosferu na ovom našem Otvorenom prvenstvu Slavonije i Baranje. Želim vam da se uz natjecateljski karakter dobro provedete i da sve prođe bez ozljeda, a svima vama koji ste došli iz drugih krajeva želim dobrodošlicu u Požeško-slavonsku županiju – rekao je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha prilikom otvorenja prvenstva.

Utrke su odvezene u klasama od 50, 65 i 85 ccm za juniore, Ladies, Veterani, Enduro te A liga, B liga i amateri u klasama od 250 i 450 ccm, a svoje vještine na Villarama pokazali su i vozači quadova. U pauzi između navedenih utrka odvezen je i biciklcross.

Među natjecateljima, našli su se i oni koji su branili boje domaćih vozačkih snaga. Vozači s područja Požeško-slavonske županije najzastupljeniji su bili u klasi junior što svjedoči o svijetloj budućnosti i entuzijazmu koji postoji u ovom sportu.

Ukupni rezultati prvenstva dostupni su ovdje.

pszupanija.hr