Kultura

Održano 31. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova

03-06-2023 • 10:30
Rva
Održano je 31. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova u Požegi.

Na ovogodišnjem 31. izdanju Hrvatskog festivala jednominutnih filmova koji se održava u Požegi prijavljeno je više od 400 filmova iz 42 zemlje. Održano je prikazivanje svih odabranih filmova te su dodijeljene nagrade publike, kao i tri nagrade po ocjenama žirija. Nagradu publike osvojio je film The Drawing Girl autorice Zora Yang iz Taiwana.

Brončanu plaketu osvojio je film WSPOMNIENIA O TOBIE Memories autorice Justyna Ratajczak iz Poljske. Srebrnu plaketu osvojio je film TAXIDERMY autora Moein Rooholamini iz Irana. Zlatnu plaketu ostvojio je film PO DRUGIEJ STRONIE OKNA On The Other Side of The Window autoraDariusz Henka iz Poljske. Grand prix Festivala osvojio je film Stonely Language autora Reza Saveys iz Irana.

Sve goste koji su došli u Požegu povodom 31. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova pozdravili su zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević, direktora i organizator Festivala Željko Balog te direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.