Sport

Odličan nastup mladih stolnotenisača Požege u Varaždinu

06-11-2023 • 09:57
Rva
Iz kluba napominju da je ostvareni rezultat tim veći zbog oskudice termina korištenja dvorane

U Varaždinu je proteklog vikenda održan međunarodni stolnoteniski turnir 17. Memorijal Mirko Abramović, na kojemu je u tri dana nastupilo više od tristo sudionika. Stolnoteniski klub Požega sudjelovao je s devet natjecatelja, od kojih je čak osam učenika Osnovne škole „Dobriša Cesarić“, koja uvelike pomaže u sportskom napretku svoje djece.

 Najbolji rezultat ostavio je Ivan Smiljanić, koji je s Davidom Čapandom iz STK Selenča u ekipnom dijelu natjecanja uvjerljivo osvojio zlato. Niko Škoko Zdelar je na svojem prvom međunarodnom nastupu osvojio treće mjesto.

Za klub su još nastupili Tom Pirc, Ivano Špehar, Vigo Škoko Zdelar, Luka Budimir, Matej Barišić, Laura Ambruš i Nera Vujasinović.  Pobjedama su ostvarili značajan pomak u kvaliteti, te su u velikoj i jakoj konkurenciji postigli odlične rezultate. Prošavši grupne dijelove došli su u prvih osam ili šesnaest najboljih.

Iz kluba napominju da je ostvareni rezultat tim veći zbog oskudice termina korištenja dvorane. „Sport koji vrijedno i uporno treniramo zahtjeva treninge po dva puta dnevno, što je u našemu gradu nemoguće organizirati. Isto tako imamo svakodnevni priljev novih članova koje moramo odbiti zbog nedostatka satnice korištenja dvorane. Kako sa djecom trenutno rade četiri trenera i to volonterski prepoznati smo kvalitetom, kako u našem okruženju, a još i više na nivou države, gdje je naš rad prepoznat kao ispravan i valjan, a djeca su uvažavana kao ambasadori naše sredine na najvišem nivou.

Zahvaljujemo se iz sveg srca roditeljima djece na pomoći i podršci, trenerima Nikolini Raguž, Zlatku Pirc i Bruni Petek na stručnom vođenju , te  ravnateljici škole Dobriša Cesarić.

Naravno, najveće čestitke našim malim i hrabrim stolnotenisačima.“, poručili su iz STK Požega.