Društvo

Obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

21-11-2023 • 07:20
Rva
Odigrana je prigodna predstava iz programa “Drvo bajki” Gradskog kazališta Požega pod nazivom „Palčica“, dok su vrijedne djelatnice Dječjeg vrtića za sve posjetitelje pripremile keksiće i čaj.

Grad Požega pridružio se obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, a koji se obilježava 17. studenoga. U prostoru Dječjeg vrtića Požega odigrana je prigodna predstava iz programa “Drvo bajki” Gradskog kazališta Požega pod nazivom „Palčica“, dok su vrijedne djelatnice Vrtića za sve posjetitelje pripremile keksiće i čaj. Podršku ovom hvale vrijednom događaju dala je i Udruga MI, udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju prvi je put obilježen 17. studenog 2011. godine kao suradnja zaklade March of Dimes (SAD), Europske zaklade za brigu o novorođenčadi (European Foundation for the Care of Newborn Infants – EFCNI), koja predstavlja roditelje 20 europskih zemalja, zaklade Little Big Souls International (Afrika) i Nacionalne zaklade za prijevremeno rođenu djecu (National Premmie Foundation – NPF, Australija).

Foto: Dječji vrtić Požega