Društvo

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

24-11-2023 • 19:14
Rva
Organizirana je završna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane za žene, koja je provedena u razdoblju od 5. do 23. studenoga, kao jedna od komponenti preventivnog projekta „Lily“

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25-og studenoga u znak sjećanja na sestre Mirabal koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Povodom toga, Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Požega, Obiteljskim centrom Područne službe Požeško-slavonske županije  i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije organizirala je u Požegi u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U okviru navedene manifestacije organizirana je završna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane za žene, koja je provedena u razdoblju od 5. do 23. studenoga, kao jedna od komponenti preventivnog projekta „Lily“ kojeg policija s partnerima provodi od 2019. godine. Besplatnu edukaciju iz samoobrane, vodio je gospodin Zdenko Oroz iz Karate-do kluba Požega uz asistenciju policijskih službenika Interventne jedinice policije Požega.