Sport

NK Slavonija uz novo vodstvo po nove rezultate

16-01-2023 • 14:42
Rva
Kakve planove imaju za nastavak sezone te kakvo je stanje s radovima na stadionu rekli su novi trener NK Slavonije Krešo Poleti i predsjednik Kluba Tomislav Čabraja prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Igrači Nogometnog kluba Slavonija započeli su s pripremama za nastavak sezone 3. Nogometne lige – Istok, no ovoga puta pod novim trenerskim vodstvom. Kakve planove imaju za nastavak sezone te kakvo je stanje s radovima na stadionu rekli su novi trener NK Slavonije Krešo Poleti i predsjednik Kluba Tomislav Čabraja prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

NK Slavonija u prvom dijelu sezone ima 14 odigranih utakmica, od toga sedam pobjeda, pet neodlučenih i dva poraza. Već ovog vikenda su krenuli ste pripremama, treneru u kakvom je stanju momčad?

„Prije svega se želim zahvaliti Nogometnom klubu Slavonija na čelu s predsjednikom Čabrajom što su mi pružili priliku da vodim drugi mandat. Što se igrača tiče, jučer smo krenuli s pripremama, jer prvenstvo se počinje zadnji vikend u veljači. Dobar je odaziv bio, super je sve, no dva igrača su nas zatražili papire, Josip Solić i golman Blažević. Priključili smo ekipi par juniora koji su već bili u procesu s bivšim trenerom. U program seniorske ekipe priključili smo i kadeta Tvrtka Jankovića jer je napunio 16 godina, perspektivan je i imamo cca 20 igrača, sve sad to treba posložiti. Jučer su se vidjeli na treningu, jako su dobro radili, treba ispraviti neke nedostatke, ali imamo šest tjedana za pripreme.“ – rekao je trener Poleti.

„Moramo se jako dobro pripremiti da bude što manje ozljeda, da dečki budu zadovoljni, a na kraju svega – da igramo lijep i atraktivan nogomet.“

„Problem je u prijelaznom zimskom roku, ne možemo nikoga dovesti. Pričali smo predsjednik Čabraja i ja, na kraju treba i tim dečkima iz omladinskog pogona gdje su napravili stvarno vrhunske rezultate – juniori su nam prvi, kadeti su nam u vrhu lige. Treba i njima dati šansu, pa da se vidi na koga možemo računati na ljeto. Dečki su stvarno odigrali, seniori i juniori, cijeli pogon je na jednoj jako visokoj razini. Sad treba taj dio zadržati do kraja, na kraju se oni sami za sebe bore.“ – rekao je trener Poleti.

Naime, Krešo Poleti je već bio na klupi NK Slavonije i ostvario je na njoj zapažene rezultate, osvojio je naslov prvaka u 1. Županijskoj nogometnoj ligi, zatim kroz kvalifikacije izborio plasman u 3. Hrvatsku nogometnu ligu koju je i osvojio s velikih 11 bodova prednosti u odnosu na BSK iz Bijelog Brda. Osvajanje trofeja nastavio je u Kaptolu, tri puta se okitio titulom prvaka 1. Županijske nogometne lige, a s istom misijom otišao je u Mihaljevce te s tamošnjim Croatiom osvojio jesensku titulu uz samo jedan remi i 13 pobjeda u polusezoni.

Novi teren stadiona NK Slavonije nažalost još nije gotov, no započeli su treninge na pomoćnom terenu s novom umjetnom travom. Predsjedniče Čabraja kada ćemo pogledati prvu utakmicu na novom stadionu?

„Što se tiče glavnog terena, on je još uvijek u starom stanju u kakvom je bio i prije. Ono što imamo novo, imali smo primopredaju pomoćnog terena s umjetnom travom čiju je pripremu Grad Požega financirao, a umjetnu travu Hrvatski nogometni savez. Tako da je on spreman za treniranje i sve kategorije će na njemu trenirati, s tim da ćemo seniorske utakmice igrati na Rekreativnom centru, na terenu Nogometnog kluba Požega.“

„Ono što je još sad u fazi idejnog rješenja i projektiranja je pješački most preko Orljave koji će povezati NK Slavoniju i NK Požegu.“

„Što se tiče glavne zapadne tribine, ona je u fazi preprojektiranja, mislimo da će do kraja travnja to biti gotovo i da će Grad Požega, kako je rekao gradonačelnik, krenuti u odabir izvođača radova. To bi negdje početkom ljeta trebalo početi s izgradnjom, u zadnjoj toj fazi, skupa sa stadionom i istočnom tribinom, trebao bi se raditi i glavni teren. Glavni teren s novom drenažom, navodnjavanjem i onda bi to bilo spremno. Očekujem da će to biti tek iduće godine na jesen sve gotovo, to je nekako najprije.“ – rekao je Tomislav Čabraja, predsjednik Nogometnog kluba Slavonija.

Ljetnom reorganizacijom, 3. nogometna liga – Istok postala je četvrti državni rang i u svom nazivu izgubila riječ Hrvatska. Kad se postignu uvjeti koje NK Slavonija treba, hoćete li možda težiti višem rangu?

„Plan Uprave je da se ode u veći rang, prva stvar kao što je i trener rekao je da ćemo gledati što imamo „u svom dvorištu“ od igrača, u omladinskom pogonu. Ove godine ćemo isto očekivati da idemo na prvo mjesto, odigrati kvalifikacije, pa tko se uspije kvalificirati na veći rang. Mi ćemo to odigrati u našoj županiji na nekom stadionu koji ima uvjete, ako ne, onda je glavni cilj sljedeću sezonu napasti prvo mjesto, tad će biti stvoreni uvjeti. Imamo juniore koji su prvi, koji možda kad budu odigrali kvalifikacije, onda će igrali HNL, to je isto neki cilj i želja. Vrijeme će pokazati hoćemo li uspjeti u tome, sportski je nadati se.“ – rekao je Tomislav Čabraja.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixclodu-u.