Scena

Natječaj “Uredimo svoju Požegu“ – Izbor najljepšeg izloga za vrijeme festivala Zlatne žice Slavonije

27-08-2023 • 09:29
Rva
Tako je tradicija stara preko dva desetljeća ponovno vraćena, prvenstveno onima koji od uređenja svojih izloga za vrijeme požeškog Festivala nisu odustali, ali i da potaknu nove sudionike da se uključe u ovaj lijepi običaj.

Projekt koji se godinama provodi u gradu Požegi je ocjenjivanje i nagrađivanje najljepšeg izloga i poslovnog prostora tvrtki te ugostiteljskih objekata za vrijeme požeškog festivala Zlatne žice Slavonije, a nastavlja se i ove godine. Projekt je unazad sedam godina započeo provoditi tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine, uz pokroviteljstvo Grada Požege i Turističke zajednice Grada Požege.

Tako je tradicija stara preko dva desetljeća ponovno vraćena, prvenstveno onima koji od uređenja svojih izloga za vrijeme požeškog Festivala nisu odustali, ali i da potaknu nove sudionike da se uključe u ovaj lijepi običaj.

Kako je i samim Požežanima stalo da njihov grad bude uređen u vrijeme festivala, oni su tu tradiciju nastavili, uređivali svoje izloge u trgovinama, tvrtkama, ugostiteljskim objektima, ustanovama, bankama, dostojno našoj tradiciji i baštini kojom bi se trebali ponositi. Stoga je dobru praksu, određenog ocjenjivanja i vrednovanja tog truda i kreacije, nakon nekoliko godina zaborava, prije sedam godina prepoznalo uredništvo tjednika Kronika požeško-slavonska, vratilo ocjenjivanje ali i nagrađivanje svih sudionika kroz projekt „Uredimo svoju Požegu“.

 “Godinama sam bio član komisije za ocjenu izloga, ujedno kao urednik tjednika Kronika sam i fotografirao sve uspješne izloge i to objavljivao na stranicama Kronike i našeg portala pozeska-kronika.hr. Smatrao sam da ne treba ukidati nešto što je dobro, što je pozitivno, što nam treba, posebno stoga što to rade i drugi slavonski gradovi koji imaju svoje festivale, vezove, smotre, nego da će se to i nagrađivati. Uredništvo tjednika Kronika nije dozvolilo da jedna takva lijepa akcija ode u zaborav, nego upravo nastavljamo sa 6. Natječajem za najljepši izlog i ove godine u sklopu projekta „Uredimo svoju Požegu“. Proteklih godina na naš poziv prijavilo se svaki puta po dvadesetak sudionika koji su uredili svoje izloge. Svi sudionici su dobili zahvalnice i priznanja za svoj trud, a najbolji su i nagrađeni novčanim i ostalim vrijednim nagradama sponzora naše akcije. Pokrovitelj glavne novčane nagrade od 150 eura bit će požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, koji je odmah podržao ovu akciju.” – rekao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, koji poziva sve da i ove godine urede svoje izloge, iznesu svoju baštinu, prikažu je gostima grada Požega u vrijeme tri dana festivala te time doprinesu da naš grad bude najljepši.

Tjednik Kronika požeško-slavonska stoga poziva sve da urede svoje izloge i poslovne prostore, u tjednu festivala, da se prijave za sudjelovanje u projektu „Uredimo svoju Požegu“ na e-mail: pozeska.kronika@gmail.com ili broj 098/464-174, sa svojim uradcima, a komisija će sve obići u petak 01. rujna u vremenu od 9 do 12 sati. Prilikom obilaska svim sudionicima će biti podijeljene zahvalnice za sudjelovanje u akciji. Svečano uručenje nagrada za najljepše izloge bit će u subotu 02. rujna na pozornici u sklopu 5. Otvorenog prvenstva u roštiljanju „Grill Slavonica Zlatne žice 2023.“ u Parku kraj Orljave od 13 sati.