Društvo

Nastavlja se tradicija podjele posnog obroka za građane u Požegi i Pleternici

20-12-2023 • 11:59
Rva
Već desetu godinu uoči Božića, obrtnici zajedno s partnerima pripremaju podjelu posnog obroka za građane

Tradicija koju se iz godine u godinu nastoji održati je podjela posnih obroka u prigodi božićnih blagdana. Već desetu godinu uoči Božića, obrtnici zajedno s partnerima pripremaju podjelu posnog obroka za građane, istaknuo je Zlatko Špiranec, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije.

Podjela posnih obroka održat će se u subotu, 23. prosinca od 11,30 sati u Šetališnoj zoni u Požegi.

„U ovim danima kada trebamo biti humanitarni i pomoći potrebitima, zahvalio bih se Gradu Požegi i Turističkoj zajednici Grada Požege, kao i Gradu Pleternici i Turističkoj zajednici  Grada Pleternice, što su već deset godina s nama i pomažu nam da ovaj posni obrok i podijelimo. Podjela posnog obroka u Požegi će biti u subotu, 23. prosinca od 11,30 sati. Badnjak pada na nedjelju, a crkva je preporučila, pošto je nedjelja Dan gospodnji, da se posti subotom. Iz tog razloga je ove godine tako, podijelit ćemo tisuću porcija perkelta od soma.“ – rekao je Željko Pojer, predsjednik Udruženja obrtnika Požega.

Podjela posnih obroka u Pleternici održat će se također u subotu, 23. prosinca od 10 sati, ispred Gradske kuće.

„Grad Pleternica i ove godine uz pomoć Udruženja obrtnika će obilježiti blagdane. Uz podjelu posnog obroka, naši mladi će dijeliti medenu rakiju, kako to biva tradicionalno. Pozivamo sve stanovnike Pleternice da nam se pridruže i da zajednički obilježimo običaj Badnjaka. U Pleternici je podjela u subotu, 23. prosinca od 10 sati, ispred Gradske kuće.“ – Nives Vargašević, prokurist u Poduzetničkom centru Pleternica.

Direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda pozvala je sugrađane da dođu na Božićni sajam koji se održava u sklopu Adventa u Požegi.

„Koristim priliku da najavim naš Božićni sajam koji će se od 21. do 23. prosinca održati na Trgu svete Terezije. Prvi dan našeg sajma uveličat će nastup Gradske glazbe Trenkovi panduri. Dugoga dana doći će nam Moto mrazovi iz Moto kluba Independent kako bi podijelili slatkiše našim najmlađima, a tu je i Nenad Jurčić na saksofonu. Trećega dana, 23. prosinca, predstavit će nam se Glazbena radionica Nota sa svojim gostima. Također, u petak nas očekuje veliki donatorski koncert grupe Silente, , Silente za Malog princa , na prostoru bivšeg Atletskog stadiona u Požegi, dok je u subotu koncert Vesne Pisarović.“ – rekla je Mirna Šimunović Svoboda, direktorica Turističke zajednice Grada Požege.