Društvo

Nastavak suradnje požeškog Fakulteta sa sveučilištima u Indiji

09-10-2023 • 08:08
Rva
Nastavak suradnje požeškog Fakulteta sa sveučilištima u Indiji

U okviru Erasmus+ mobilnost osoblja u svrhu poučavanja doc. dr. sc. Mirjana Radman-Funarić, Bojan Radišić, mag.educ.math.et inform. te u svrhu usavršavanja Ivana Mikić, univ. mag. oec. posjetili su Cochin University of Science and Technology, Cochin, Indija, partnersku instituciju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

U sklopu mobilnosti organiziran je obilazak Sveučilišta i upoznavanje s organizacijom njihovog rada te održan je sastanak vezan za Erasmus+ suradnju te suradnju na drugim projektima i predstavljeno je Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku i Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi u rektoratu Sveučilišta na kojem su sudjelovali prorektor Prof. (Dr.) P.G.Sankaran, glavna tajnica Sveučilišta Dr. Meera V, voditelj ureda za međunarodnu suradnju dr. Hareesh N Ramanathan, zavod za primjenu računala Dr. M. V. Judy, voditelj financija Sveučilišta Shri. Sudheer M S i drugi. Mirjana Radman-Funarić održala je predavanja studentima na temu menadžmenta ljudskih potencija, a Bojan Radišić o primjeni matematike i IKT u nastavi.

„Tijekom mobilnosti sudjelovali smo na seminaru organiziranom za studente i nastavnike pod nazivom „Exploring AI Applications in Sustainable Fisheries, Food Processing and Trade“ te na B-LIV-2023 International Conference „Driving Sustainable Change through ESG – From Concept to Execution“ u organizaciji Bhavan’s Royal Institute of Management na kojima su Mirjana Radman-Funarić i Bojan Radišić održali predavanja vezana za vlastita istraživanja, a Ivana Mikić je predstavila Fakultet te mogućnosti programa Erasmus+. Uz službeni dio boravka i sastanaka, pronašlo se vremena i za obilazak raznih kulturoloških i gastronomskih ponuda grada Cochija i šire okolice.“ – poručili su s požeškog Fakulteta.