Društvo

Najljepšu božićnu okućnicu ima obitelj Ivančević iz Gaja

13-01-2023 • 11:28
Rva
Održana je akcija „Najljepša božićna okućnica 2022.“, u kojoj je sudjelovalo sedam sudionika iz četiri lipička naselja.

Održana je akcija „Najljepša božićna okućnica 2022.“, u kojoj je sudjelovalo sedam sudionika iz četiri lipička naselja – Donjeg Čaglića, Gaja, Marinog Sela i Poljane. Neki su od njih sudjelovali i ranijih godina, a neki su sa svojim okućnicama sudjelovali po prvi put. To su obitelji Adžijević, Borovičkić, Ivančević, Nagy, Paukovac, Štimac i Tunjić – prenosi compas.com.hr

Dobrodošlicu im je poželio direktor Turističke zajednice Grada LipikaHrvoje Kovačić istaknuvši da mu je iznimno drago pozdraviti sve okupljene sudionike natjecanja za najljepšu božićnu okućnicu. On im je zahvalio i na sudjelovanju, ali i na velikom trudu kojim su doprinijeli da Lipik ponovno bude jedna od prepoznatljivih zimskih turističkih destinacija.

Prije same dodjele priznanja, sudionicima se obratio i gradonačelnik Vinko Kasana naglasivši da je cijeli smisao ove akcije potaknuti građane na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika u božićno vrijeme.

„Uz sav trud koji ulažemo kako bi uljepšali sva naša naselja, taj cilj se ne može u potpunosti postići ako se u njegovo ostvarenje ne uključe i građani.”, rekao je gradonačelnik, pohvalivši trud svih ovogodišnjih natjecatelja te dodavši kako će do sljedećeg adventa biti uređen i perivoj koji će ponovno zasjati u punom sjaju kao i prethodnih godina.

Stručni žiri je obilazio prijavljene okućnice da utvrdi autentičnost svih lokacija i priloženih fotografija, a presudili su glasovi prijatelja uključenih obitelji koji su za njihove okućnice glasali putem Facebook stranice Turističke zajednice Grada Lipika.

Okućnice svih ovogodišnjih natjecatelja možete pogledati ovdje.

Shodno svemu navedenom, najljepšom okućnicom proglašena je ona od obitelji Ivančević iz Gaja koja se ovom prilikom prvi put natjecala. Prilikom uručenja nagrade, mladi Mihael Ivančević je istaknuo kako svake godine uređuje svoju okućnicu, međutim ovo je prvi put da se prijavio na natječaj i pri tome pobijedio. U ukrašavanju mu je pomogla djevojka, a namjerava se natjecati i sljedeće godine.

Svi sudionici su nagrađeni za svoj trud bonom od 40 eura, a pobjednik je uz bon od 70 eura nagrađen i simboličnom titulom „Najljepše okućnice“.

compas.com.hr