Društvo

Najbolju sarmu 9. Sarmijade skuhala Marija Biondić

25-11-2023 • 18:13
Rva
Održana je 9. po redu Sarmijada, natjecanje u kuhanju sarme!

Održana je 9. po redu Sarmijada, natjecanje u kuhanju sarme koje već dugi niz godina organizira Udruga Požeški čuvari baštine. Hotel Grgin dol u Požegi danas je bio ispunjen finim aromama kuhane sarme, no ne samo one tradicionalne slavonske. Na stolovima se našlo čak 15 različitih vrsta sarmi, a one najbolje odabrao je stručni žiri. Ispred organizatora svima se na dolasku zahvalio Vladimir Protić, koji je naglasio kako i ove godine ima sarme u kiselom kupusu, u raštiki, ali i vegetarijanskih vrsta sarme koja oduševi svakog tko ju proba.

Stručni žiri osim najbolje sarme, nagradio je i najljepše uređeni stol, ali i najbolju domaćicu – osobu koja je najbolje prezentirala svoju sarmu.

Najboljom domaćicom proglašena je Vesna Mokri iz Ramanovaca. Najljepše uređen stol imao je Karlo Ristić iz Požege. Drugo mjesto pripalo je Kulturno umjetničkom društvu Bektež, a treće mjesto članovima HPD-a Sokolovac Požega. Najbolju sarmu 9. Sarmijade imala je Marija Biondić, koja je oduševila žiri, a i sve ostale koji su probali sarmu. Drugo mjesto za skuhanu sarmu osvojila je Dragica Anić iz ekipe Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega, a treće mjesto osvojila je Mirjana Ristić. Ova Sarmijada posebna je i po tome što je tijekom održavanja sniman prilog za novi projekt Hrvatske radiotelevizije čiji je voditelj Robert Knjaz, a novu emisiju gledat ćemo iduće godine u proljeće.