Kultura

Najava: Premijera predstave Mačka u čizmama

11-04-2023 • 08:09
Rva
Kako se u sve to uklapaju čizme – saznat ćemo zajedno u našoj predstavi Mačka u čizmama u režiji Tihane Strmečki, poručili su iz Gradskog kazališta Požega.

Poznata bajka Charlesa Perraulta „Mačak u čizmama“ već stoljećima služi kao inspiracija djeci i odraslima te kao motivacija da se hrabro oslanjamo na vlastite sposobnosti, promišljanje i kreativnost. U dobu kada se okolnosti odrastanja mijenjaju iz dana u dan, kada je teško predvidjeti koja nova prepreka se može pojaviti, ova bajka nas uči spretnosti dočekivanja na noge u bilo kojoj situaciji.

,,Jedan za drugog! Hej! Jedan za drugog! Hej! Jedni za druge! Hej, hej, hej!’’

Glavni lik je Mačka u čizmama, a uz nju još dva mačka lutalice koji kroz igru i različite izazove uče kako izbjeći sve potencijalne nevolje, ali i da se uz pomoć pravih prijatelja snovi mogu ostvariti. Zajedno uče da nikada ne sudimo stvari izvana te da se prave vrijednosti uvijek nalaze onda kada ih najmanje očekujemo!

Kako se u sve to uklapaju čizme – saznat ćemo zajedno u našoj predstavi Mačka u čizmama u režiji Tihane Strmečki, poručili su iz Gradskog kazališta Požega.

Glume Anabela Sulić – Lili zvana Mijau Lee, Marijin Kuzmičić – Mačkomir zvani Mirac. Andrija Krištof – Mačkoslav zvani Slavac i Dario Hak – Gospodin Renč.

Premijera predstave održava se 15. travnja s početkom u 11 sati.

Cijena ulaznice je 3,5 EUR, a rezervacije se mogu napraviti putem telefonskog broja 034/273-161. Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.