Društvo

[NAJAVA] Izložba oldtimer vozila i Sajam antikviteta na Trgu Svetog Trojstva

25-08-2023 • 08:01
Rva
Ove subote nas očekuje 18. Sajam antikviteta i 11. Oldtimer susret Trophy Zlatnom dolinom.

Trg Svetog Trojstva u Požegi ponovno će biti ispunjen šarenilom i starinama još jednog u nizu Sajma antikviteta. Sajam antikviteta održat će se u subotu 26. kolovoza od 9 sati. Pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Grada Požege i Turističke zajednice Grada Požege. Ovaj 18. Sajam antikviteta organizira tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine zajedno.

Svojim šarenilom, ali i bogatstvom ponude, Sajmovi antikviteta privukli su do sada tisuće posjetitelja, od Požežana i gostiju grada. Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima.

Rekordan broj izlagača se očekuje na 18. Sajmu antikviteta, njih 50 iz cijele Slavonije i Baranje.

„Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak oni kojima je njihov hobi polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi s antikvitetima i starinama uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje.“- rekao je u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska te dodao da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti iz škrinja svojih baka i predaka te ponuditi te stvari na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, s poznatog osječkog Sajma antikviteta.

Uz Sajam, u organizaciji Oldtimer Club Trophy Požega održat će se  11. Oldtimer susret Trophy Zlatnom dolinom.

Sajam antikviteta Požega bit će otvoren od 9 do 14 sati, a uz sajam građani, gosti i izlagači moći će obići veliki broj oldtimera, starih motora, automobila i drugih vozila na centralnom dijelu parkirališta na Trgu Svetog Trojstva. Posjetitelji će osim uživanja u starim automobilima, imati i mogućnost posjete muzejskoj brijačnici koja se nalazi u neposrednoj blizini trga.