Scena

Minea, Ella, Ivana Banfić i Leteći odred u Požegi – Festival kulena&vina

07-06-2023 • 10:21
Rva
Najavljen je ovogodišnji Festival kulena & vina tijekom kojeg nas očekuje tradicionalna 43. požeška Kulenijada i paljenje ivanjskog krijesa.

Najavljen je ovogodišnji Festival kulena & vina tijekom kojeg nas očekuje tradicionalna 43. požeška Kulenijada i paljenje ivanjskog krijesa. Direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda najavila je program koji će privući posjetitelje tijekom tri dana u Požegu.

Sve započinje 16. lipnja kad nas očekuje tradicionalna 43. požeška Kulenijada. Program za kulenare održat će se na Zlatnom Lugu s početkom u 13 sati, gdje će oni predati svoje uzorke. Degustacija za građane bit će moguća od 19,30 sati. No, kako bi svima omogućili da kušaju uzorke ovogodišnje Kulenijade, u subotu 17. lipnja građani i posjetitelji će moći sudjelovati na drugoj degustaciji. U subotu nas očekuje i Sajam rukotvorina koji Turistička zajednica Grada Požege organizira uz Udrugu Čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska.

„U nastavku prvog dana Kulenijade uslijedit će nam dodjela zlatnih, brončanih i srebrnih plaketa te proglašenje najboljeg kulenara, kao i svečana večera za sve sudionike. Nastavak manifestacije održat će se u subotu 17. lipnja u Šetališnoj zoni, program nam započinje već od 9 sati Sajmom rukotvorina i zanata, imat ćemo izuzetno veliki broj izlagača iz cijele Slavonije i Baranje. Od 11 sati nas očekuje nastup Tamburaškog sastava De Gotho te također degustacija kulena i vina za građane.“ – rekla je Mirna Šimunović Svoboda.

Tradicionalno paljenje Ivanjskog krijesa održat će se 21. lipnja, a koncertima na Trgu Svetog Trojstva vraćamo se u 90-e.

„Ovogodišnja manifestacija održat će se na Trgu Svetog Trojstva i to s početkom u 18 sati kada će nam se predstaviti plesni klubovi i plesne škole s područja našeg grada. Od 19,30 sati nas očekuje koncert na kojem nastupaju Ivana Banfić, Minea i Ella – koncert koji smo prvotno trebali imati tijekom Adventa, no zbog lošeg vremena smo ga prebacili na ovaj prvi dan ljeta. Nakon toga nam slijedi simbolično paljenje ivanjskog krijesa od 21,30 sati. Ivanjski krijes će ove godine biti veći nego prošle godine i nalazit će se na prostoru kod Gradske kuće. U paljenju će nam naravno pomoći Odred izviđača Požega te uz pomoć Povijesne postrojbe gradske straže Požega i njihovih gostujućih povijesnih postrojbi. Od 21,45 sati otprilike, na Trgu Svetog Trojstva uslijedit će koncert grupe Leteći odred, jednog od najboljih i autentičnih pop-rock sastava 90-ih godina. Pozivam sve Požežanke i Požežane te sve posjetitelje grada Požege da nam se pridruže na ovogodišnjem Festivalu kulena & vina.“ – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Osim toga, Turistička zajednica Grada Požege objavila je Javni poziv za iskaz interesa za prodaju proizvoda u sklopu Festivala kulena & vina – Ivanjski krijes, a prijave se podnose do 19. lipnja.