Sport

Mihaljevčani u obranu naslova kreću protiv Kuzmice

17-08-2023 • 07:11
Rva
Mihaljevčani u obranu naslova kreću protiv Kuzmice

Osim što je smanjen broj klubova u 1. Županijskoj nogometnoj ligi pa više u elitnom razredu županijskog nogometa u Zlatnoj dolini ne igra četrnaest nego dvanaest klubova, promijenjen je i sam sustav natjecanja pa će se u završnici sezone klubovi podijeliti u dvije skupine po šest i krenuti u borbu za naslov ili ostanak, prenosi Sportalo.hr.

S obzirom na to da brojni klubovi muku muče sa skupljanjem dovoljnog broja igrača, posebice u tim posljednjim tjednima sezone kada se nakupe ozljede, kartoni, a i brojni odlasci na sezonu prilično je upitna opravdanost ovog rješenja. Klubovi 1. ŽNL će tako u sezoni odraditi 27 kola, jedno više nego u prošloj koju je “pola” lige jedva privelo kraju.

Što se same zanimljivosti natjecanja tiče, ova promjena bi pak mogla biti i dobra, naravno, pod uvjetom da se nađe ozbiljna konkurencija Mihaljevčanima koji i dalje imaju odličnu momčad unatoč ponekom odlasku. Puno odlazaka je u Buku, no dok je na terenu Josip Jakovljević nema straha za Žutu podmornicu, posao je dosta jednostavan, obraniti se i doturiti mu što više lopti, već će on nešto spremiti, a nije da i dalje nema sasvim dovoljno kvalitetnih suigrača, prenosi Sportalo.hr.

Prošlosezonski rezultati u gornji dom guraju Graševinu i Kaptol, a ovoljetna pojačanja svakako i Dobrovac, no oni su se i prošlog ljeta zvučno pojačavali pa su na kraju bili blizu zone ispadanja, očito se na imena mora dodati i dosta rada ako se želi nizati pobjede. Novak u ligi je Hrvatski dragovoljac iz Drenovca koji se pohvalio “kapitalcem”, obranu će na svojim leđima nositi Antun Kvaternik, s obzirom na sve što je ostvario u karijeri slobodno možemo reći da je to najveće pojačanje u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka. Premijeru će Dragovoljci imati u Dobrovcu, a na Hrvatskim vitezovima u drugom kolu gostuje Graševina. Kod svih ostalih dosta prometa, vjerojatno nitko ni u samim klubovima ne može točno reći kako će izgledati kada krene borba za bodove, tek nakon nekoliko kola ćemo imati jasniju sliku, prenosi Sportalo.hr.

U prvom kolu sastaju se: Omladinac – Kaptol, Graničar – Slaven, Croatia – Kuzmica, Dinamo – Mladost, Dobrovac – Hrvatski dragovoljac, Graševina – BSK.

Nogometaši mihaljevačke Croatije su na svom stadionu Grabovac odigrali pripremnu utakmicu protiv Nogometnog kluba Voćin, a koja je završila bez pobjednika rezultatom 2:2. Ove nedjelje Mihaljevčani dočekuju Kuzmicu, a utakmica se igra s početkom u 17,45 sati.