Sport

Međunarodni dječji nogometni turnir ovaj vikend u Kutjevu i Vetovu

26-04-2023 • 08:19
Rva
Očekuje se dolazak preko 700 djece u dobi od 8 do 12 godina.

Međunarodni nogometni turnir za mlađe uzraste u Kutjevu i Vetovu najavljen je kao jedan od najkvalitetnijih turnira na ovim prostorima. Turnir će se održati ove subote i nedjelje, 29. i 30. travnja, s otvorenjem u subotu u 13 sati u na stadionu ŠRC Kutjevo i u 14 sati na stadionu ”Grot” u Vetovu. Igrači će se natjecati na odličnim nogometnim terenima i odlično pripremljenim travnjacima što će im omogućiti da u potpunosti pokažu svoje znanje.

Organizatori su potvrdili sudjelovanje GNK Dinamo, kao i mnogih drugih klubova i akademija s bogatom nogometnom tradicijom iz raznih krajeva. Očekuje se dolazak preko 700 djece u dobi od 8 do 12 godina, njihovih roditelja, trenera i drugih sportskih uzvanika, što će generirati veliki broj noćenja u našoj županiji.

Glavna svrha turnira je kvalifikacija klubova za veliku svjetsku završnicu koja će se održati u Beču, točnije St. Poltenu, gdje će se natjecati s poznatim klubovima poput Juventusa, PSV-a, Liverpoola, Rome i mnogih drugih svjetskih nogometnih velikana.

Ovaj prestižni turnir pruža mladim igračima priliku da se iskušaju na međunarodnoj razini i steknu dragocjeno iskustvo natjecanja s vrhunskim klubovima.

No, osim nogometnog natjecanja, organizatori su se pobrinuli i za prigodne kulturno-zabavne sadržaje za sudionike i njihove obitelji. Gostoljubivi domaćini iz Kutjeva i Vetova će se potruditi da sudionici osjete dušu Slavonije, te će im omogućiti obilazak prirodnih ljepota i upoznavanje s običajima ovog dijela Hrvatske.

Očekuje se da će ovaj nogometni turnir za djecu biti pravi spektakl, s puno uzbuđenja na terenu i izvan njega.

Sudionici će imati priliku pokazati svoje vještine i talent, stvarati nove prijatelje te se upoznati s kulturom i običajima Slavonije. Organizatori su uložili mnogo truda u organizaciju ovog spektakla nogometnog turnira za djecu, te se nadaju da će svi sudionici imati nezaboravno iskustvo i da će se turnir dugotrajno pamtiti po svom visokom standardu i kvaliteti. Utakmice u Kutjevu i Vetovu počinju već u 8:30 sati, a traju do 19 sati oba dana, stoga dođite, uživajte i bodrite mlade nogometaše. Igrači NK Kutjeva natječu se u kategorijama 2011. godište te dvije ekipe 2014. godište.

Foto: rva.hr, plakat i tekst: kutjevacki.hr