Sport

Matej Babić viceprvak Hrvatske u ITF-u, a Glieb Starovoitov rangiran u TOP 10 boraca na svjetskoj kickboxing WAKO ljestvici!

27-03-2023 • 07:10
Rva
Obojica su tako postali najviše rangirani Hrvatski predstavnici u tim kategorijama.

U subotu se održalo ITF taekwon-do prvenstvo Hrvatske u Novalji, prvo nakon što je ITF priznat od strane HOO kao kategorizirana disciplina unutar taekwondo-a. Trener, ali i natjecatelj iz Kickboxing kluba Borac Požega, Matej Babić nastupio je u seniorskom uzrastu u kategoriji -78 kg. U polufinalu potpunom dominacijom savladava suparnika s jasnom bodovnom prednosti te jednoglasnom sudačkom odlukom.

Matej u finalu dolazi na suparnika koji je bio favorit kategorije, ITF natjecatelj i reprezentativac.

„Finalna borba je bila vrlo tijesna, a vodstvo se mijenjalo iz sekunde u sekundu. Po isteku zadnje runde finalisti bivaju izjednačeni, što je značilo da se ide u dodatnu rundu. Međutim, i nakon dodatne runde rezultat biva izjednačen, što je rezultiralo još jednom dodatnom rundom, ovaj puta do zlatnog boda, koji je nažalost ostvario drugi natjecatelj. Kako je ovo Mateju prvi nastup u ovoj disciplini, smatramo da je to velik uspjeh i lijepa sportska priča. Taekwondo i kickboxing su vrlo bliski sportovi, pogotovo ako pričamo o ITF taekwondo-u i light contact-u primjerice. Taekwondo je i vještina i sport, te ju kao vještinu u Borcu koristimo za uspješnije savladavanje zahtjeva kickboxing borbe/sporta.“ – poručili su iz Kluba.

Natjecatelji KBK Borca Požega Glieb Starovoitov i Ivano Đevlan rangirani su na svjetskoj kickboxing (WAKO) ljestvici.

„Glieb je kao osvajač najjačeg Svjetskog kupa zauzeo 9. mjesto, ušavši tako u TOP 10 boraca Svijeta u kategoriji kicklight starijih kadeta do -42kg! Ivano je također rangiran na temelju svojih pobjeda te je zauzeo 20. mjesto na ljestvici, ušavši tako u TOP 20 boraca Svijeta u kategoriji kicklight starijih kadeta do -69kg! Obojica su tako postali najviše rangirani Hrvatski predstavnici u tim kategorijama.“ – dodaju iz Kickboxing kluba Borac Požega.