Sport

Male Plamene prve u Slavoniji, četvrte u Hrvatskoj

10-05-2023 • 09:49
Rva
Male Plamene prve u Slavoniji, četvrte u Hrvatskoj.

Mlade požeške košarkašice su proteklog vikenda osvojile četvrto mjesto na prvenstvu Hrvatske u mini košarci za djevojčice do 11 godina koje je održano u Đurđevcu. U utakmici za 3. mjesto mlade požeške košarkašice poražene su od Rovinja rezultatom 21:35Prije toga su u polufinalu tijesno izgubile od Košarkaške akademija Anđa Jelavić iz Šibenika rezultatom 25:30. 

Na državnoj završnici nastupilo je 10 ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine po 5 ekipa, a dvije najbolje iz svake skupine prolazile su u polufinale. Požežanke su u skupini imale maksimalni učinak, ostvarivši sve četiri pobjede te su kao prvoplasirana ekipa skupine B osigurale plasman u završnicu turnira. 

Male Plamene je s klupe na ovom natjecanju s klupe vodio trener Vladimir Englman.

“Cure su postigle izvrstan rezultat, čestitam im i ovim putem. Biti četvrti u Hrvatskoj velika je stvar. Odigrali smo šest utakmica u tri dana, četiri pobijedili, dvije izgubili. Zadnji dan je bio iznimno naporan, odmah poslije iscrpljujućeg polufinala morali smo putovati u drugu dvoranu i igrati za treće mjesto.” – rekao je trener.

Osim 4. mjesta u Požegu su ponijele i dva vrijedna pojedinačna priznanja. 

Naomi Petranović je bila najefikasnija igračica turnira, a Marija Cindrić Aladrović je izabrana u najbolju petorku državnog prvenstva.

Djevojčice ŽKK Plamen Požega su na ovom prvenstvu nastupile pod imenom svoje klupske Škole košarke Srednje Selo (Pleternica) te su dostojno predstavljale ne samo svoj klub, već i Slavoniju i Baranju, budući da su nedavno osvojile prvo mjesto na prvenstvu istočne regije u Osijeku (18. 03. 2023.).

Nakon ovog rezultata sigurno je da će velike Plamene imati za koju godinu dostojne nasljednice jer ova generacija će imati još puno toga za reći. Državne prvakinje U11 nakon tri dana natjecanja u Đurđevcu su postale igračice Crikvenice koje su samo jednom poražene i to u skupini upravo od malih Plamenih rezultatom 30:27. U finalu je Crikvenica rezultatom 49:40 bila bolja od KA Anđa Jelavić. 

sport-pozega.hr