Društvo

Lucija Adžić osvojila izvrsno četvrto mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika

26-04-2023 • 07:15
Rva
Učenica Gimnazije u Požegi, Lucija Adžić (2.d) plasirala se na izvrsno četvrto mjesto

Državno natjecanje iz Engleskoga jezika održano je u Osnovnoj školi Antun Gustav Matoš u Vinkovcima od 19. do 21. travnja 2023. Pozivna lista uključivala je ukupno 119 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a natjecanje se odvijalo u 6 kategorija.

Učenica Gimnazije u Požegi, Lucija Adžić (2.d) plasirala se na izvrsno četvrto mjesto te je podijelila 4. rang s učenikom iz Zagreba u kategoriji SŠ 2A. Zanimljivo je spomenuti da je natjecanje bilo jako ujednačeno i vrlo neizvjesno do samog kraja te da su Luciji nedostajala samo tri boda za osvajanje prvog ranga. U Lucijinoj pratnji bila je i njena mentorica, prof. Dubravka Čokrlić.

Način odvijanja natjecanja bio je uobičajen i u skladu s objavljenim programom i vremenikom. U prvom dijelu natjecanja učenici su pisali esej (70 minuta) i test koji se sastojao od slušanja s razumijevanjem, čitanja s razumijevanja i uporabe jezika (80 minuta). Nakon objave ljestvica privremenog poretka pod zaporkama učenici i mentori su dobili pravo na uvid u testove i žalbeni postupak. U drugom dijelu natjecanja, učenici su pristupili usmenom ispitu u trajanju od deset minuta a provela su ga četiri člana Državnog povjerenstva. Nakon objave ljestvica konačnog poretka uslijedilo je proglašenje pobjednika i podjela priznanja.

Učenici, mentori i Državno povjerenstvo bili su smješteni u hotelima Admiral i Slavonija. U kratkom predahu od natjecanja imali su priliku uživati u obilasku suncem obasjanih Vinkovaca te posjetiti Gradski muzej uz stručno vodstvo. Stekli su nova poznanstva i iskustva, prisjetili se prijašnjih susreta te se zadovoljni vratili kućama.

gimpoz.hr