Kultura

Lara, Laura i Karla se predstavile u Zagrebu sa svojim solo koreografijama

13-11-2023 • 12:39
Rva
Požešku plesnu scenu predstavile su tri mlade plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar sa svojim autorskim solo izvedbama.

U subotu 11. studenog 2023. godine u zagrebačkom Kazalištu Knap plesalo je više od 100 plesača iz cijele Hrvatske. Požešku plesnu scenu predstavile su tri mlade plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar sa svojim autorskim solo izvedbama.

Lara Crnković otplesala je koreografiju “Piano in me”, Laura Rezo je otplesala koreografiju naziva “Izgubljena u pustinji”, a Karla Mežnarić je otplesala koreografiju “Svjetlo u tami”. Mnogobrojna publika snažnim i dugotrajnom pljeskom nagradila je sve tri nadahnute izvedbe.

U programu Festivala malih plesnih formi u organizaciji Udruge Ples i dijete – daCi Hrvatska, susreću se mladi plesači, mentori i profesori, razmjenjujući znanja i iskustva, a sve s ciljem razvoja razumijevanja i zanimanja za plesnu umjetnost. 

Dugogodišnja grupna članica ove jedinstvene udruge je i Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar, a plesna pedagoginja Ilijana Lončar ujedno je nedavno izabrana za dopredsjednicu udruge sa sjedištem u Zagrebu.

Uz nastupe svi sudionici imali su priliku pohađati 6 kreativnih plesnih radionica u Kazalištu Knap i Školi suvremenog plesa Ane Maletić,  najstarijoj hrvatskoj  obrazovnoj plesnoj ustanovi u kojoj je maturirala i naša profesorica Ilijana.

Festival malih plesnih formi zbog svoje uspješne koncepcije i realizacije poprimio je tradicionalni karakter jer se za članove Udruge neprekinuto provodi od 2010. godine. Cilj Festivala je upoznavanje s prvenstveno suvremenom plesnom umjetnošću i promicanje plesne kulture među djecom i mladima, zatim međusobno druženje sudionika, poticanje na toleranciju i prihvaćanje različitosti u doživljaju plesa te, u konačnici, poticanje na sustavno bavljenje plesnom kulturom i plesom kao umjetničkim izrazom.