Sport

Lana Knaus postala vlasnica druge državne zlatne medalje u judu!

23-10-2023 • 08:22
Rva
Po završetku natjecanja Lana s medaljom oko vrata dolazi u svoje mjesto Milanlug, gdje su nju i trenera dočekali članovi obitelji i prijatelji kako bi proslavili ovaj veliki rezultat.

Subota 21. listopada za judaše Judo kluba Slavonac i njihove obitelji bila je rezervirana za judo na malim ekranima, točnije praćenje Državnog prvenstva za uzrast do 16 godina u kojemu se bori njihova prijateljica Lana, dok se jedan dio ekipe zaputio u Zagreb dati joj podršku.

Veliki je teret znati koliko oči prati tvoje kretanje borilištem i svi očekuju od tebe medalju najvećeg sjaja, a tebi ne preostaje ništa drugo nego isključiti se iz vanjskog svijeta i svu snagu i znanje ostaviti na tih nekoliko kvadrata, jer koliko god bio dobar na turnirima koji se redaju svaki vikend, odlučujući dan je Državno prvenstvo i njega nema do sljedeće godine, objasnili su iz Judo kluba Slavonac.

Upravo takva je Lana bila – smirena, hrabra i odlučna.

Njena kategorija je bila najbrojnija i znalo se da ju čeka 5 borbi ako planira zauzeti status državne prvakinje među njih 25 natjecateljica. Ulazila je iz borbe u borbu sve jača, a trenutke u kojima su svi mislili da gubi preokretala je borbu u svoju korist i izlazila kao pobjednik. Nakon cijelog dana provedenog pod visokom dozom adrenalina i napora, Lana i u posljednjoj borbi upisuje pobjedu i slavi ju s visoko podignutim rukama, nakon čega ju čeka zagrljaj zahvale i ohrabrenja njenog trenera Roberta. Po završetku natjecanja Lana s medaljom oko vrata dolazi u svoje mjesto Milanlug, gdje su nju i trenera dočekali članovi obitelji i prijatelji kako bi proslavili ovaj veliki rezultat.

„Lana je opravdala povjerenje svojih navijača koji su baš to zlato i očekivali, trenera koji je uz nju sve ove godine, a ponajviše roditelja koji su joj čvrst oslonac u njenom sportskom putu. Lani je ovo četvrta državna medalja, druga zlatna čime je potvrdila dominaciju u ovom sportu u svom uzrastu i kategoriji, kao i da je u ključnom trenutku donijela ispravnu odluku. Naime, svjesna kako za odlične rezultate moraš kontinuirano raditi na sebi, ove godine pri odabiru srednje škole odlučuje se za Športsku gimnaziju u Zagrebu i otvara si nova vrata u svom sportskom razvoju. Zasigurno će svojim radom i uspjesima biti motivacija i uzor mlađim judašima čije vrijeme tek dolazi. Želimo joj puno uspjeha u natjecanjima koja slijede, te se veselimo novim državnim medaljama.“ Poručio je trener judo kluba Slavonac Robert Garc.