Scena

Koncertom Posegane ulazimo u program Adventa u Pleternici

20-11-2023 • 11:09
Rva
Ulaznice za koncert Posegane su u prodaji, oni koji pak ne budu uspjeli osigurati svoje ulaznice na vrijeme, možemo najaviti kako će Radio Vallis Aurea imati nagradnu igru, pa ostanite uz naše društvene mreže kako vam ulaznice ne bi promakle.

Popularni glazbeni sastav Posegana će 3. prosinca održati koncert kojim će se obilježiti početak Adventa  u Pleternici. U današnjoj emisiji „Jutro s Matkom“ koncert su najavili Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice i Saša Botički, član benda Posegana.

Koncert će se održati u Interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici, nedaleko od već tradicionalnog mjesta održavanja Adventa u bećarskom šoru.

„Ovo je prvi koncert Posegane u Pleternici. Krenuli smo prije dvije godine s Ljetnim tamburaškim kampom, a Saša je voditelj i dobar dio Posegane je sudjelovao u Kampu ove godine. Završetkom toga svega, s obzirom na to da je bilo lijepo i nama i klincima, jednu suradnju smo odličnu ostvarili. Došli smo na ideju da ovogodišnji Advent započnemo zapravo s jednim prekrasnim koncertom, kako to Posegana i inače zna napraviti. Tako da ćemo 3. prosinca s početkom u 20 sati, u našoj Interpretacijskoj dvorani Terra Panonica imati zajedničko druženje s Poseganom. To je jedan lijepi ambijent, pogotovo za ovakav tip koncerta, dvorana je kapaciteta 250 ljudi, mislim da će pljesak biti mnogobrojan i jak. Vjerujem kako će to dečki odraditi na jednom vrhunskom nivou, onako kako samo oni to znaju.“ – rekao je zamjenik Katić.

Ulaznice su u prodaji, nekakvih pola dvorane je popunjeno, dodao je Katić. Pozvao je sve zainteresirane da osiguraju svoju ulaznicu, a mogu ju pronaći u Gradskoj kući u Pleternici, svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Dovoljno je poslati poruku na stranicu Grada Pleternice ili Terra Panonice, a cijena je 5,00 eura.

Poseganu ne treba previše predstavljati jer su već dugi niz godina prisutni u glazbenom i medijskom prostoru, a prijašnji koncerti i nastupi jamstvo su prekrasne večeri u Pleternici.

„Kod nas je jako dobra situacija, mi vježbamo punom parom za ovaj koncert. Nama je svaki koncert nešto posebno i uvijek se puno pripremamo, nisu to nekakve obične gaže koje odrađujemo svaki vikend, tako da smo složili jedan lijep i zanimljiv program. Bit će tu puno naših domaćih stvari i naših pjesama. Moram napomenuti da ćemo imati i goste, pridružit će nam se Bruna Oberan Bošković u par pjesama, kao i naš kolega Zdravko Knežević u tamburaškoj postavi. Tako da će to biti nekakav spoj, posebno ćemo raditi jedan tamburaški dio i jedan pop dio, bit će tu jako puno dobre glazbe.“ – rekao je Saša Botički.

Oni koji pak ne budu uspjeli osigurati svoje ulaznice na vrijeme, možemo najaviti kako će Radio Vallis Aurea imati nagradnu igru, pa ostanite uz naše društvene mreže kako vam ulaznice ne bi promakle.

Ovim koncertom na lijep će način započeti program ovogodišnjeg Adventa u Pleternici.

„Nećemo sve odmah najaviti, ali Pleterničani i naši dragi gosti koji nam dolaze, znaju već što ih očekuje tijekom Adventa. To je jedan program na razini prošlogodišnjeg, jedno zajedništvo u našem Bećarskom šoru subotama i prigodni program nedjeljom kada palimo adventske svijeće. Tijekom tjedna su ponovno sve naše institucije i udruge uključene u program Adventa, vjerujem kako ćemo opet pripremiti jedno zanimljivo i mnogobrojno druženje kroz sve dane koji su pred nama. Ono nekakvo veselje i mir koje osjetimo, da svi zajedno dočekamo Božić onako kako doliči, u miru i zajedništvu.“ – rekao je za kraj Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Cijeli razgovor kao i uvijek poslušajte na našem Mixclodu kanalu.