Kultura

Komemoracija za prerano preminulog glumca Jasmina Telalovića

17-02-2023 • 08:42
Rva
Komemoracija za prerano preminulog glumca Jasmina Telalovića

U spomen na prerano preminulog glumca Jasmina Telalovića koji je svoje prve glumačke korake i uloge ostvario na daskama požeškog kazališta i ostavio neizbrisiv trag u sjećanjima ljudi koji su tada djelovali oko požeškog kazališta te stvorili temelje današnjeg kazališta, a uz odobrenje njegove obitelji,  u dvorani Gradskog kazališta Požega održat će se komemoracija na dan 22. veljače 2023. godine s početkom u 12 sati.

Prema želji obitelji preminulog glumca Jasmina Telalovića, iz Gradskog kazališta Požega apeliraju uplate donacije na žiro račun Udruge ”Astronomsko društvo Višnjan” Visnjan Observatory.

Prikupljeni iznos dodijelit će se kao “Stipendija Jasmin Telalović za poticanje izvrsnosti u STEAM području kod djece i mladih”, namijenjena stipendiranju djece slabijeg imovinskog statusa koja žele sudjelovati u edukacijskim programima. ”Astronomsko društvo Višnjan” ističe kako je sinergija izvedbenih umjetnosti i STEM-a potrebna radi afirmacije i kulture i znanosti te je dokaz mogućnosti izvrsnosti u oba područja, a slično je razmišljao i naš dragi Jasmin Telalović.

Podaci za uplatu:

𝗔𝘀𝘁𝗿𝗼𝗻𝗼𝗺𝘀𝗸𝗼 𝗱𝗿𝘂𝘀̌𝘁𝘃𝗼 𝗩𝗶𝘀̌𝗻𝗷𝗮𝗻
𝗜𝘀𝘁𝗮𝗿𝘀𝗸𝗮 𝟱
𝟱𝟮𝟰𝟲𝟯 𝗩𝗶𝘀̌𝗻𝗷𝗮𝗻
𝗢𝗜𝗕: 𝟵𝟬𝟱𝟴𝟵𝟵𝟰𝟰𝟮𝟳𝟱
𝗜𝗕𝗔𝗡: 𝗛𝗥𝟴𝟱 𝟮𝟯𝟴𝟬 𝟬𝟬𝟲𝟭 𝟭𝟭𝟬𝟬 𝟬𝟴𝟰𝟯 𝟰

Iz Gradskoj kazališta Požega zahvaljuju svima koji će podržati ovu želju.