Sport

Kickboxing klub Borac Požega otvorio novu dvoranu!

07-09-2023 • 07:35
Rva
Rastući interes za kickboxing-om u Požegi, kao i vrhunski natjecateljski rezultati protekle sezone dali su motivaciju za otvaranjem još jednog prostora za vježbu, poručili su iz Kickboxing kluba Borac.

Rastući interes za kickboxing-om u Požegi, kao i vrhunski natjecateljski rezultati protekle sezone dali su motivaciju za otvaranjem još jednog prostora za vježbu, poručili su iz Kickboxing kluba Borac. Nova dvorana nalazi se u centru grada na adresi Vjekoslava Babukića 19, primarno je namijenjena mlađim uzrastima i natjecateljima, ali i svim članovima kluba. Prilagođena je posebno za potrebe kickboxing-a, što će natjecateljskom timu omogućiti znatno brži razvoj, napredak i rezultatski uspjeh.

Za mlađe uzraste zadužen je trener 2. DAN Matej Babić, mag.cin., apsolvent doktorskog studija, aktualni viceprvak Europe u Full Contact-u te Hrvatske u Full Contact-u i ITF taekwondo-u. Pristup je prije svega profesionalan te kvalitetno osmišljen pedagoški i metodički, dodaju.

“Radi se po WAKO natjecateljskom programu, s naglaskom na cjelokupan razvoj tjelesnih i psiholoških sposobnosti. Mlađim uzrastima su prilagođene “light-contact” discipline gdje se ne udara punom snagom, već je naglasak na brzini, spretnosti i preciznosti. Također, dobro su zaštićeni kacigama s vizirima, rukavicama, štitnicima na rukama i nogama što minimizira mogućnost bilo kakve ozljede. U ponedjeljak smo krenuli s treninzima svih grupa, pa su tako “klinci” po prvi puta ušli u našu kickboxing priču.” – poručili su iz Kickboxing kluba Borac Požega.

U novootvorenoj dvorani za sada je raspored:  Djeca (5-8 godina) 18,00 sati ponedjeljak,srijeda i petak. Mlađi kadeti (8-12 godina) 19,00 sati ponedjeljak,srijeda i petak. Upisi su u tijeku, svi zainteresirani se mogu javiti treneru Mateju na broj 0993317595, ili jednostavno doći na trening.

“U grupi Djeca ostalo je još mjesta, dok su Mlađi kadeti već skoro popunjeni. Broj je ograničen na 10 djece po grupi kako bismo održali visoku razinu i individualizirani pristup tijekom trenažnih procesa. Nastavili smo i sa standardnim grupama u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, u terminima 20,30 sata ponedjeljkom, srijedom I petkom, gdje su dobrodošli svi od +13 godina, broj nije ograničen, također upisi su u tijeku.” – dodaju.