Društvo

Kempfovka Tena Stastny – viceprvakinja države iz tehničke kulture

08-05-2023 • 07:20
Rva
Kempfovka Tena Stastny - viceprvakinja države iz tehničke kulture!

Tena Stastny, učenica šestog razreda Osnovne škole Julija Kempfa, osvojila je drugo mjesto na 65. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske. Njezin mentor je bio profesor Franjo Kvesić. Nakon sjajnih rezultata na Županijskom natjecanju, Tena je pozvana na Državno natjecanje gdje se natjecala u kategoriji Graditeljstvo.

Natjecanje je održano od 2. do 5. svibnja 2023. u Vodicama. Sastojalo se od dva dijela: pismenog rada i praktičnog rada gdje je Tena imala zadatak izraditi zidine s tornjevima. U oba dijela je briljirala te zasluženo osvojila drugo mjesto.

Na istom natjecanju Kempfovu je školu predstavljao i učenik sedmog razreda, Ivan Last.

„Odlazak na Državno natjecanje velika je čast i svi smo ponosni kada naši učenici imaju priliku pokazati svoje znanje i sposobnost. Predstavljajući svoju školu i Grad, upoznaju učenike iz drugih dijelova Hrvatske, razvijaju prijateljstva i pomiču granice napredovanjem u znanju. Ove godine bilo je posebno svečano u Vodicama jer su snimili i milenijsku fotografiju složivši se u brojku 65, godišnjicu ovog velikog natjecanja. Čestitamo učenicima i mentoru i veselimo se novim izazovima i uspjesima!“ – poručili su iz Osnovne škole Julija Kemfa.