Društvo

Katolička gimnazija: tradicionalno predstavljanje profesora i program za početak nove školske godine

07-09-2023 • 08:11
Rva
"Naša je lađa tu gdje jest zahvaljujući svim sudionicima ove plovidbe, od ravnatelja-admirala preko časnika-profesora do učenika-mornara bez kojih lađa niti nema smisla."

Svaka škola diše na svoj način pa tako i naša Katlička gimnazija koja je iz godine u godinu pred novim izazovima koji prate i brojne druge škole, poručili su na svojoj službenoj internetskoj stranici. Unatoč svemu, iz Katoličke gimnazije nastoje nastaviti živjeti svoj poziv uzajamnog odgoja i obrazovanja i to u katoličkom duhu.

“Naša je lađa tu gdje jest zahvaljujući svim sudionicima ove plovidbe, od ravnatelja-admirala preko časnika-profesora do učenika-mornara bez kojih lađa niti nema smisla.”

“Upravo zato smo već prvi dan tradicionalno započeli prigodnim programom na kojem smo jedni drugima poželjeli sretan put u još jednoj školskoj godini, zaželjeli si dobru suradnju, uspješne projekte i što izvrsnije pojedinačne i zajedničke rezultate. Upravo takvih rezultata bilo je i prošle godine među učenicima tadašnjih prvih, drugih i trećih razreda pa im je malim znakom pažnje Škola htjela zahvaliti i predstaviti novoj generaciji katoličkih gimnazijalaca te ujedno potaknuti i njih i sve ostale da i u ovoj nastavnoj godini Školu ponosno predstavljaju na brojnim razinama.” – dodaju.

Novim učenicima predstavljen je i profesorski kolektiv s kojima će dijeliti novi im životni prostor u kojem će provesti mnogo, nadaju se, ugodnoga i konstruktivnog vremena. Svakom je profesoru moderator prof. Paulić posvetio pjesmu u koju je ugradio anagram sastavljen od njihova imena te im na taj način, kako je i sam rekao, poklonio jedan trajan dar i uspomenu. Jedan od njih je bio i ravnatelj prof. Bedeničić koji je sve učenike pozvao na angažman u zajedničkim projektima, ozbiljnost i pomaganje u međusobnom suživotu, a najmlađima poručio da se osjećaju kao kod kuće.