Sport

Kadet Šahovskog kluba Požega Jakov Matoković osvojio 1. mjesto na turniru u Osijeku

26-04-2023 • 14:47
Rva
Kadet Šahovskog kluba Požega Jakov Matoković osvojio je 1. mjesto na 24. Šahovskom natjecanju mladih

U hotelu „Villa Valpovo“ u Valpovu je od 21. do 23. travnja održano 24. Šahovsko natjecanje mladih Osječko-baranjske županije, na kojemu je sudjelovalo ukupno 89 igrača. Natjecalo se po dobnim skupinama u tri turnira po 9 kola, s tempom igre 30 minuta po igraču, s dodatnih 30 sekundi po potezu.

Na otvorenom turniru kadeta u dobnoj skupini do 15 godina sudjelovao je 41 natjecatelj iz šahovskih klubova iz Osijeka, Valpova, Našica, Požege, Strizivojne, Velimirovca, Đakova i Đurđenovca. 

Nakon odigranih devet kola, prvo mjesto u jakoj konkurenciji zauzeo je mladi trećekategornik Jakov Matoković iz Šahovskog kluba Požega s osvojenih 7 bodova, koliko je imao i drugoplasirani Dominik Brleković (ŠK Damin gambit  Osijek), ali sa slabijim dodatnim kriterijem koji se gleda u slučaju istog broja bodova.

Velik je to uspjeh talentiranog mladog požeškog šahista, njegovog trenera Zorana Briške kao i cijelog Šahovskog kluba Požega. Jakov je na ovom jakom turniru postigao šest pobjeda, dva puta je remizirao, a samo jedanput je poražen.

sport-pozega.hr